Schuurdeur opknappen; beglazingskit verbindingen overschilderbaar

Flekew

  • #1
Beste mensen,

ik wil mijn schuurdeur opnieuw gaan schilderen, van een donkere naar een lichte kleur. Nu heb ik vorig jaar enkele verbindingen gekit met zwarte beglazingskit. Wat is nu de beste aanpak?
1. kit verwijderen en na het gronden/lakken opnieuw, mogelijk op kleur kitten
2. kit overschilderen met een lichte kleur. ook al gaat het om een verbinding waar spanning op komt te staan en de kit zwart is

Hoor graag van jullie

20220812_205051.jpg
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als je de naadjes bedoelt zou ik de zwarte kit even wegkrabben met een verfkrabber. Dan heb je weer een mooie en schone basis voor de nieuwe verflagen. Zwarte kit onder een lichtere kleur verf ga je altijd zien als de verf los komt op de kit.

En bij het opnieuw kitten proberen iets netter te werken dan vorig jaar. De kit is nu meer uitgesmeerd dan afgestreken. Desnoods even een tapeje er langs plakken.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Dit fenomeen blijft terugkomen: stapeldelen op stijlen blijven werken. Een lichte kleur zal dit proces ( enigzins) vertragen maar niet oplossen. Kit eruit krabben en na het schilderen zo dun mogelijk alleen de naad, dus niet de schuine /ronde kanten van stapeldelen en stijlen, kitten. Die overige kieren kun u het beste eerst met 2k reparatievuller dichtzetten want dichtsmeren met kit geeft een smeerboel.
 

Flekew

  • #4
Dank Kees heb al veel van je geleerd! toch blijf ik fouten maken, nu weer iets te dikke laag lak aangebracht met als het gevolg schroei... Naja aldoende leert men. Nu een kwestie van uit laten harden en dan weer ontvetten en wegschuren. Shortcuts zijn er blijkbaar niet :)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu