(Schuur)deur voor een tuinhuis maken

EricD85

 • #1
Goedendag,

Ik ben al een tijdje op onderzoek uit om een deur in het elektrahuisje van mijn tuinhuis te maken of te kopen.
Gezien de afmetingen vrees ik dat het zelf maken wordt. Nu las ik al dingen als 'okoume multiplex' 'aluplex' of een 'opgeklampte deur met blokhutprofiel'
De laatste heeft mijn voorkeur omdat dat mooier in het geheel past, klopt het dat je dan met de werking van hout rekening moet houden? en hoeveel ruimte voor de werking van het hout zou dat betekenen?

De deur komt te hangen aan de achterzijde op het zuiden en zal dus veel zon pakken ook is het plan deze in een donkere kleur te verven.

Heeft er iemand tips? Zie bijgevoegde foto voor de afmetingen.

schuurdeur.png

Ik heb overigens dit topic: https://www.klusidee.nl/Forum/topic/zelf-schuurdeur-timmeren.139945/#post-853531 doorgenomen maar die gaat wat voorbij aan mijn eisen. Ik wil gewoon een simpele deur die de boel kan afsluiten met bijv een schuifslot.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  EricD85 schreef:
  op het zuiden en zal dus veel zon pakken ook is het plan deze in een donkere kleur te verven.
  Slechte combinatie. Dat is al moeilijk voor een deur welke uit een timmerfabriek komt, laat staan als je zelf iets gaat maken.

  Ga niet naar een bouwmarkt, maar naar een timmerfabriek in de buurt. Deze kan voor jou een stapeldorpeldeurtje maken in deze afmetingen.
   
  • Like
  Waarderingen: EricD85 en BertPleizier

  BertPleizier

  • #3
  Ik heb 2 jaar geleden 8 nieuwe kozijnen laten maken in een timmerfabriek. De eigenaar vertelde mij dat er maar 6 maanden garantie zit op de kozijnen als ze donker afgelakt worden (vanwege de warmte). Ik zou kozijnen, ramen of deuren daarom nooit donker afwerken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu