Schuur breder maken zonder dak te verwijderen.

cribs

 • #1
Hoi, eerste bericht hier!
Daarnaast heb ik vrij recent mijn eerste koopwoning aangeschaft. Erg blij mee en al een redelijk grote schuur. Helaas niet groot genoeg, vandaar dat ik hier terecht kom.

Ik wil mijn schuur graag groter maken. Langer maken mag niet omdat ik dan voorbij de voorgevels van de straat kom, dus de enige optie is om hem breder te maken. De tuin kan wel een metertje missen.

Nu is mijn vraag: hoe pak ik dit aan.
Dit is de situatie. De schuur is 6x3, heeft een betonnen vloer en het dak bestaat uit balken die op de stenen muur liggen. Zie foto's.
Ik wil hem graag aan de zijkant (rode vlak) 1 meter naar buiten bouwen.

Waar moet ik rekening mee houden en hoe zal dit ongeveer in zijn werk gaan. Ik ben vrij technisch aangelegd, alleen als het aankomt op een huis ben ik weer een leek.
Probleem is natuurlijk dat als ik de huidige muur weghaal, de dakbalken te kort zijn. Het liefst zou ik natuurlijk niet alle dakbalken vervangen voor langere varianten, omdat dat veel geld kost en het hele dak er dan af moet.. Is er een mogelijkheid om de muur te verplaatsen (1m naar buiten), de dakbalken te verlengen en toch de stevigheid van het dak te waarborgen?

aaa2.png aaa.png
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #2
  Voor een grotere overspanning zul je ook hogere balken nodig hebben... Dat kan niet door de bestaande balken te verlengen. Wel kun je er nieuwe balken naast leggen, en aan de blijvende wand bevestigen met zware balkschoenen.
   

  Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #3
  Moet de gehele ruimte vrij zijn?
  Dus mogen er ook geen staanders oid. in komen?
  Je zou anders de balken tijdelijk kunnen ondersteunen zodat je de buitenmuur weg kunt halen.
  De balken vervolgens in een I of H profiel stalen balk steken die je met de uiteinden op de voor/achtergevel legt, maar met een overspanning van 6m zullen er wel eisen gesteld worden aan deze oplegging of zal de balk op meerdere punten ondersteund moeten worden.
  Daarvoor zal je wel een constructeur moeten raadplegen die kan berekenen hoe zwaar de stalen balk moet zijn en waar de oplegpunten aan moeten voldoen.

  Maar of dat allemaal opweegt tegen 1m extra ruimte?

  Stel dat het wel allemaal kan dan zal je wel moeten bedenken hoe je het dak boven deze 1m breder gaat maken.
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #4
  Heel nieuw dak maken is waarschijnlijk eenvoudiger en goedkoper.

  Verder zijn de kosten natuurlijk helemaal afhankelijk van de eisen die je stelt. De huidige garage is erg eenvoudig, halfsteens buitengevels en het dak en vloer zullen niet geïsoleerd zijn. Wil je dat ook allemaal verbeteren, dan kun je al snel beter een hele nieuwe garage bouwen.
   

  Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Je kan de balken laten zitten door er aan beide kanten een voldoende zware balk tegen aan te bevestigen die dan een meter langer zijn.
  of het veel uitmaakt op de kosten durf ik niet te zeggen hangt er ook vanaf wat je verder gaat aanpassen
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu