Schuur bouwen, enkelsteens of spouw ?

KevinPrins

  • #1
Beste Klussers,

Ik ben van plan in de tuin een schuur te maken, deze zal in twee ruimtes verdeeld gaan worden, eentje waar wat gereedschap in komt te staan, de andere ruimte gaat als een soort kroegje ingericht worden. Nu wil ik uiteraard dat het gedeelte waar de kroeg in komt geïsoleerd gaat worden, voornamelijk voor het geluid.

In eerste instantie wilde ik een spouw gaan maken, maar ik begreep dat redelijk overbodig omdat er ook niet echt gestookt zal gaan worden, wellicht komt er wel een elektrische kachel in.

Ik ben benieuwd wat jullie zouden adviseren, de schuur gewoon enkelsteens maken, en deze vanuit binnenuit gaan isoleren, of wel met een spouw gaan werken ?
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
Als in de kroeg ook een geluidinstallatie komt te staan die af en toe iets harder aan gaat dan achtergrondmuziek zou ik de schuur in spouw uitvoeren en de wanden voorzien van 10cm steenwol zodat het geluid redelijk gedempt wordt, let hierbij wel goed op de details van ramen deuren en de dakaansluiting
 

KevinPrins

  • #3
Bedankt voor het advies, zal 10 cm steenwol genoeg zijn in praktijk om de schuur ook echt geluidsdicht te maken ? Neem aan dat het dak dan ook met 10 cm geïsoleerd moet worden ?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Nee, voor echt geluidsdicht zul je (achteraf) nog meer maatregelen moeten nemen. Zoals ontkoppelde binnenwanden, vloer en dak etc.
 

KevinPrins

  • #5
Dit was dus precies mijn punt, is het dan niet net zo handig om een enkelsteense schuur te metselen, en dan vanuit binnen akoestisch te gaan isoleren ?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu