Schuindak afwerken met gipsplaten

elmalle

  • #1
Hallo advies gevraagd,

Er is een nieuwe dakkapel geplaatst, de nieuwe dakkapel is breder als de oude en we hebben uiteraard het gat groter gemaakt. De binnenkant van het schuine dak was afwerkt met hout (OSB, denk ik zo). Ik wil nu uiteraard alles strak afwerken en gipsplaten lijkt met het meest praktisch (9,5 of 12mm AK of RK?). Ik lees dat raggelwerk bij gipsplaten eigenlijk zou moeten.

Hoe onverstandig is het als ik de gipsplaten direct op het hout schroef?

Als dat onverstandig is, moet ik wss het hout verwijderen, de afstand tussen houte afwerking en radiator buizen is nog net geen 4 cm namelijk.

Alvast bedankt!20201120_081902.jpg
 
Laatst bewerkt:

plezierklusser

  • #2
Een wat late reactie, maar hopelijk niet tevergeefs.
Dat regelwerk is er met name voor een vlak eindresultaat, gipsplaat buigt namelijk nogal slecht. Aangezien er nu al hout op zit, is het misschien al vlak. Je zou er eens een lange waterpas langs kunnen leggen om te zien hoe vlak het nu is. Zoals je misschien op andere topics van dit forum hebt kunnen lezen wordt soms juist een plaat hout achter de gipsplaat gemonteerd om schroeven in de wand makkelijker te maken.
Voor het type gipsplaat zou ik altijd AK (afgeschuinde kant) pakken. Kan je mooi band over de naden plakken opvullen, en zo scheurbestendig en glad afwerken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu