Schuin plafond keuken verlagen

Lsenneb

 • #1
Ik heb in de keuken een schuin (en hoog plafond 3,55m) en wil hem verlagen.

Kan iemand mij vertellen waar ik op het internet kan terugvinden, hoe ik het plafond kan verlagen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marnix

  • #2
  Kan iemand mij vertellen waar ik op het internet kan terugvinden........
  Wat dacht je er van om deze vraag gewoon hier nog even wat duidelijker te omschrijven?

  Wat is belangrijke info om een goed antwoord te krijgen >

  Hoe / wat is nu de ondergrond en wat wil je uiteindelijk bereiken? Moet het straks gestuckd, gesausd, schrootjes of iets anders worden?

  Moet de verlaging precies dezelfde vorm hebben zloals het nu is of wil je juist iets wat schuin is wat rechter maken etc. etc.

  Het mooiste zou zijn omiets van een teking / foto te plaatsen.

  Hoe dan ook, meestel worden dit soort zaken (heel kort samengevat) als volgt uitgevoerd. Met rachels e.a uitvlakken, stevige constructie maken en afwerken met gips-, of stuckplaten.
   

  Lsenneb

  • #3
  Aan de ene lange zijde (keuken is 4,30m x 1,80m) zit een buitenmuur met oversteek, waardoor ik een houten roostering kan leggen om de baddens op de ringbalk (ik denk dat men dat de steenplaat noemt ???).

  Aan de andere lange zijde is de muur 3,55m hoog en daar er veel warmte verloren gaat wil ik een horizontale verlaagde plafond maken. Ik wil het afwerken met schroten. Het eenvoudigste lijkt mij om een baddens tegen de muur te bevestigen en de roostering aan die baddens vast te maken.

  Hoe vijs ik (T-vorm dus) alles aan mekaar zodat het stevig is (baddens niet splijt). Hang ik misschien beter u vormige beugels, waar de baddens in rusten ?

  Enfin, het grootste probleem is dat ik niet weet hoe ik de roostering stevig aan de muur kan bevestigen.
   

  Marnix

  • #4
  Pfoehhh,

  Ik denk dat het taalprobleem dat ik wellicht heb niet direct alles duidelijk genoeg voor mij heeft gemaakt. de term "baddens" zegt mij niet zo veel :oops:

  Misschien kun je iets met onderstaande mogelijkheid:

  Rondom de muren stevige balkjes bevestigen d.m.v. slagpluggen. Middels de balken een raamwerk maken van houten rachels die je 30 cm hart op hart uit elkaar plaatst.

  Om bij een lengte van 430 cm eventueel doorhangen te voorkomen zal je het plafond op bepaalde plekken nog beter moeten verankeren door e.a. op te vullen.

  Afwerken met de gewenste schrootjes.

  Als er een soort van ventilatierooster in het plafond uit moet komen zal je moeten zorgen dat dat rooster alleen in verbinding staat met het plafond. De rest vanhet plafond kun je isoleren.

  Hopelijk heb je zo al vast een beetje een begin.

  Succes alvast
   

  Lsenneb

  • #5
  Baddens zijn waarschijnlijk rachels, vermoed ik toch.

  Hart op hart is ? Ik vermoed dat je bedoelt dat je aan het uiteinde van de rachel een rechte hoek uitzaagt (ook uit de rachel die je aan de muur bevestigd hebt) en zo de rachels in mekaar passen. (Zodat de rachel tegen de muur gelijk zicht met de rachels die ertegen hangen). Klop dit ?

  Welke rachels moet ik dan nemen om het zo stevig mogelijk te maken.

  (Er wordt niet op het plafond gelopen en de rachels zullen dus 1,90 m moeten dragen)
   

  Marnix

  • #6
  Hart op hart is een manier van meten.

  Met hart op hart 30cm wordt bedoeld dat het hart (midden) van een te meten object (in dit geval de breedte van de rachel) precies 30cm is verwijderd van het hart (midden) van de andere rachel.

  Zijn je rachels 5cm breed dan zullen de twee uiteinden van de rachels 25cm uit elkaar liggen terwijl het hart op hart 30cm is.

  Het hart op hart gebeuren is eigenlijk allen belangrijk als je bijvoorbeeld gipsplaten van 60cm op de rachels moet bevestigen. Zo weet je dat alle gipsplaten altijd goed op de rachels zitten.

  Vergeet wat dat betreft het hart op hart meten en laat het maar voor wat het is. Je gaat namelijk schroten op de rachels bevestigen dus deze zou je haaks op de rachels moeten bevestigen. Die 30cm (ongeveer in dit geval) zou ik wel aan houden.

  De afmeting van de rachels zou ongeveer 22mm dik en 50mm breed moeten zijn. Dit is redelijk stevig. De balkjes die je rondom de muren bevestigd moeten robuster zijn. Zeg iets van 70mm bij 49mm.

  De balkjes en rachels zijn in diverse lengtes verkrijgbaar. De rachels bevestig je op / tegen de balkjes.

  Mocht je iets van een foto of schets kunnen plaatsen kan je misschien van mij of iemand anders nog meer concrete info krijgen hoe e.a. constructief goed in elkaar te zetten.

  Succes alvast
   

  Lsenneb

  • #7
  Ok Marnix

  Hoe maak ik de rachels aan de balk aan de muur vast ?
  Door de rachel vijzen (schuin dus) ? Nagelen ?
  Gaat zo de kopse kant van de rachel niet openscheuren ?
   

  Marnix

  • #8
  Lastig uitleggen want ik heb momenteel ook even geen gelegenheid om e.a te schetsen......

  Misschien is dit iets:
  _
  [_] << dit is zeg maar de balk die goed vast zit op de muur
  ----------------------------------- << dit is zeg maar de rachel

  I << zie dit als een schroef waarmee je de rachel vast zet op de balk


  Je kunt eventueel het splijten van de uiteinden van de rachels voorkomen door het met een houtboortje iets in te boren, zeg 4mm en dan 6mm schroeven te gebruiken.

  Als je de kop van een schroef op het stukje legt waar de schroef in komt en deze kop even met een hamer een kleine 2mm in slaat zal bij schroeven in de rachel deze niet splijten.

  De balk bevestig je met de 70mm zijde op de muur d.m.v. de aangegeven slagpluggen. Je hebt zo nog 49mm "vlees" om de rachel er in te schroeven.

  Hopelijk is e.a. duidelijk.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu