Schuin dak isoleren - opbouw van buiten naar binnen

Rob_Skipper

  • #1
Even een snelle situatie schets, over ons dakbeschot, schrootjes, hebben we bij het vernieuwen van dakpannen, tengels en panlatten,spinvliesfolie laten aanbrengen.

Zie ik het correct dat dit dampdoorlatend is, en we van binnen dan glaswol, met aluminium afwerklaag, moeten aanbrengen, en de naden moeten aftapen en hier dan rechtstreeks gips over kunnen aanbrengen? Of moet er ergens nog folie tussen?


En de schrootjes zijn natuurlijk niet 100% luchtdicht, is dit erg en moeten we hier eerst nog multiplex over schroeven of is de spinvliesfolie genoeg luchtdicht en storen kleine kiertjes in het dakbeschot niet zo...

Mvg,
Rob
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wat bedoelt u met "over ons dakbeschot".
Is dat het dakbeschot van een hondenhok of een schuur?
 

Rob_Skipper

  • #3
Als het je logisch lijkt dat we onze hond zo'n luxe hok willen bouwen, neem je die keuze, anders is het gewoon een woonhuis.
Uiteindelijk maakt het niet zoveel uit waar het voor object is, het gaat erom hoe we het op de juiste manier isoleren...
 

Marcn88

  • #4
Opbouw van buiten naar binnen
Pannen, panlatten, tengels, dampdoorlatende folie, dakbeschot, isolatiemateriaal, dampdichte folie, regelwerk,gipsafwerking of zoals u aangeeft houten schrootjes (niet echt brandwerend)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu