Schuifdeurkast schuin plafond

Rnollen

  • #1
Beste allen,

onder mijn schuin plafond wil een de nutteloze ruimte waar je niet kan staan oid een kast maken met 2 schuifdeurtjes. Nu bestaan er dure systemen voor maar ik vraag me af of dat niet simpeler kan:


/I
/ I
/ I -->moet de kast worden
/ I

het schuine plafond is van agnes plafondplaten, de muren van gipsplaat.

zou ik het niet kunnen maken met latjes over de breedte van het plafond en loodrecht op de vloer en hiertussen 2 schuifdeuren (panelen) rechtop zetten, dus van voor naar achter:
afwerkplint boven en onder, latje, paneel, latje, paneel latje

De deurtjes schuiven dan dus tussen de latjes door, eventueel met een metalen strip om het glijden over de vloer te bevorderen.

het lastige is dat de latjes (bijvoorbeeld ong 20 x 20) tegen het plafond dus niet kaarsrecht komen, schroef deze direct tegen het plafond aan. deze op goede schuinte zagen kan ik echt niet. Vooral hierdoor vraag ik me af of het lukken kan.

Hebben jullie betere ideeën? zie ze graag!

Zien jullie er brood in of
 

Kowrds

  • #2
Als het niet uitmaakt of het mooi uit ziet, dan neem een haakse beugel
buig deze verder in de juiste stand, schroef deze tegen plafond en op de andere zijde een drager voor de latjes.
 

Fiesiekus

  • #3
Rnollen schreef:
De deurtjes schuiven dan dus tussen de latjes door, eventueel met een metalen strip om het glijden over de vloer te bevorderen.
Ben bang dat ze klem gaan zitten; paar kleine rollers eronder schroeven. Kosten een krats.
 

Gekske

  • #4
Heb wel eens een schuifdeuren systeem van spaanplaat en kunststof gootjes gemaakt werkte prima geen wielen nodig. Goot is te krijgen bij de bekende bouwmarkten. Ik had alleen de boven balk in verstek gezaagd om het schuine dak te compenseren en daarna boven en onder de goot gemaakt werkt nog steeds = 10jr later. Deuren zijn ongeveer 60x60cm kleine toevoeging ze gaan niet dagelijks open.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
In de doe-het-zelf zaken verkopen ze ook een rails systeem dat onder een hoek opgehangen kan worden. De deuren hangen dan automatisch, door de zwaartekracht loodrecht.
Hierna breng je eventueel geleider-klosjes op de vloer aan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu