Schuifdeur kasten onder schuin dak/belastbaarheid sporendak

Jjh

 • #1
Hoi,

Ik wil graag op zolder onder het schuin dak een kast met schuifdeursysteem maken. Bij de bouwmarkt heb ik wat latten, rails en een aantal setjes wieltjes voor de deurtjes gehaald. Daarna ben ik fanatiek begonnen met het bevestigen van de latjes e.d. en het opzetten van een frame zodat ik het geheel netjes af kan timmeren. (zie de foto)Nu is mijn dak een sporendak, niet een dak met gordingen zoals je die in alle bouwmarkt krantjes e.d. ziet (en waar men dan zo mooi dat systeem onder weg kan werken). Nu vraag ik me af of een sporendak hier wel op berekend is, heeft iemand hier ervaring/kennis mee/van? Ik weet het, een beetje laat, maar nu kan ik het nog vrij makkelijk aanpassen..

In totaal wil ik 8 deurtjes maken van 12mm dik MDF, in totaal zal dit zo'n 60kg wegen. Zou dit teveel zijn voor het dak ('doorhangen' e.d.)? Er komen 4 deurtjes aan elke rails, dus 30 kg aan elke kant van het frame in het midden van de foto.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Waldy

  Specialist Zonwering
  • #2
  Gewoon doorgaan, totaal geen probleem
   

  Jjh

  • #3
  Bedankt voor je antwoord, Waldy! Dat idee had ik zelf ook, maar wilde het toch nog ff checken.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu