Schroeven in koelkastdeur?

Edske

  • #1
Heb net een nieuwe inbouw koelkast (Siemens ki28va20). Daar moet dus nog een bijpassend front en handgrepen op gemonteerd worden.
Mijn vraag is of ik onbezorgd een schroef in de deuren kan schroeven, hoe dik het plaatmateriaal mag zijn, en hoe groot de schroeven mogen zijn. Ik heb gezocht, nog een gezocht maar tot op heden nog geen antwoord gevonden. Wie heeft er tips voor mij?
Gezien het scharniergedeelte ga ik ervan uit dat er geen zware plaat op kan of heb ik dat mis?
Alvast bedankt.

Edske
 

Edske

  • #3
Das snel! Bedankt, heb er gekeken, maar dat is informatie over de technische kant van de koelkast en onderdelen/maten. Wat ik graag zou willen weten, is of ik zomaar in een koelkastdeur een schroef kan plaatsen, en daarmee dus ook een deurpaneel en/of handgrepen. Zo ja, is de deur een massief geheel of is het aan de zijkanten dikker, zodat daar meer gewicht op kan hangen?
Wat zit er direct achter die glinsterende zilverkleurige plaat?
 

Gerrit

  • #4
Wacht even op een reaktie van een van de witgoedspecialisten. Die kunnen er meer over zeggen.
 

Henkjan

  • #5
Meestal zit een front niet op de deur geschroefd, maar via de zijkanten van de inbouwkoelkastdeur, daar zit op 4 punten een constructie, waarvanuit het front wordt vastgeschroefd, tevens kun je daarmee ook de deur op de juiste positie afstellen. wel eerst even het handgreepje monteren....
Ik zou dus geen schroeven in de deur draaien, het is dun aluminiumplaat.
 

Edske

  • #6
Op mijn vorige koelkast (Bauknecht) zaten wel schroeven in gedraaid. Deze kwamen uit vlak naast de rubberen afsluitstrip. De panelen waren gemonteerd met , ik noem ze maar, 'inklemplaatjes' die je in de schroeven schoof en zo zaten ze vast, aan de koelkastdeur.
De scharnieren ervan waren wel steviger dan die van de huidige.
Dus de zijkant van de koelkastdeur is wel stevig genoeg voor schroeven?
Of is montagekit een alternatief?
 

Henkjan

  • #7
Ik ben geen witgoedspecialist, maar heb net een Bauknecht ingebouwd, en hier zaten op de zijkanten van de deur voorzieningen om een front op vast te zetten. Stond ook netjes in bijgeleverd inbouwvoorschrift. Ik neem aan dat jij ook een inbouwvvoorschrift er bij hebt. Ik zou niet zo maar ergens schroeven in draaien. Misschien zijn er plaatsen die van binnen verstevigd zijn, maar die moet je dan eerst precies weten.
 

Edske

  • #8
Precies, dat was een Bauknecht (bij mij zaten er voorgeboorde gaatjes in, keuken was ingebouwd toen wij hier kwamen wonen), maar nu heb ik dus een siemens.
 

Edske

  • #9
Niemand een idee hoe ik handvaten op een siemens KI 28VA20 bevestig? Jammer, maar ik blijf hopen op tips.
 

Pepjo

  • #10
Waarom bel je de firma zelf niet ? Die zouden dat toch precies moeten weten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu