Deurpaneel van koelkastdeur bijstellen en recht hangen

Haagdoner

  • #1
Hallo,

Wij hebben een Atag koelkast KK154D5U type EK10-0.
De deur hangt een beetje links naar beneden.
Ik heb een handleiding gevonden (zie bijlage) om deze deur te stellen, maar ik begrijp er niets van.

Kunnen jullie mij begeleiden om de deur opnieuw recht te hangen ?

Bedankt

image5.png

image6.png

image7.png
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dit is de gebruiksaanwijzing van een inbouw koelkast. Ik denk dat je bedoelt dat de decoratieve, houten keukenkastdeur scheef hangt en dat lijkt me een kwestie van de betreffende scharnieren vastzetten of bijstellen.
 

Haagdoner

  • #3
Het zal inderdaad met het deurpaneel dienen te gebeuren, daar er aan de scharnieren geen regelmechanisme is (zie foto).
image0.jpeg
 
Laatst bewerkt:

Gericom1

  • #4
Deurscharnieren hangen door en zijn aan vervanging toe (indien nog leverbaar). Wordt de deur nog wel zelf dichtgetrokken?
 

Haagdoner

  • #5
Ja de deur sluit nog normaal. Als ik de werkelijkheid met de foto vergelijk, moet ik toch vaststellen dat de scharnier iets gezakt is misschien, maar de foto geeft blijkbaar een erger vertekend beeld.
Kan ik een scharnier zelf plaatsen ?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Is er geen schroefje weg uit het scharnier ?
In elk geval alle schroefjes aandraaien, dan zou het scharnier wat omhoog moeten komen, ook aan de onderkant afstellen.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #7
Volgens mij kun je die deur los halen door bovenop de boutjes los te halen, en aan de zijkanten zullen er schroefjes (onder de plastic afdekkapjes?) zitten. als je dat allemaal los hebt hangt je deur aan de bovenkant waar de boutjes zitten vast, en dan kun je de van de geopende deur zo het frontpaneel afnemen.

Vervolgens kun je eenvoudig de scharnieren vervangen, en het weer terug plaatsen. Scharnieren zijn niet goedkoop, maar een koelkast gaat vaak open en dicht, je kunt nu wellicht ook nog wel iets afstellen, maar vaak is dat erg beperkt, en als dan een half jaar later dat oude scharnier toch kapot gaat kun je weer opnieuw beginnen. Mijn ervaring is dat die schroeven en schroefgaatjes het niet lollig vinden 10 x los of vast gedraaid te worden.
 

Haagdoner

  • #8
Ik vind niets aan de scharnieren wat ik eventueel nog vaster kan zetten. Heammertine, ik denk dat het met jouw handelswijze moet lukken om het panneel te verwijderen. Nu nog juiste scharnieren vinden.
 

stefan9

  • #9
Ik heb zelf onlangs de scharnieren van mijn inbouw Siemens koelkast vervangen omdat de deur scheef hing. Resultaat is perfect, deur sluit ook veel beter nu.
Scharnieren lijken veel op jouw foto, kostten ongeveer 40 euro voor een setje. Er zijn wat websites waar je op merk en typenummer kunt controleren welke scharnieren je precies nodig hebt.
Vervangen kostte ongeveer 5 minuten. Bij mij moest ik eerst 2 schroefjes losdraaien van beugeltjes onderaan de deur, waarna ik bevestiging bovenop de deur kon losdraaien. Het paneel kon ik exact recht stellen met de beugeltjes bovenop de deur.
 

Haagdoner

  • #10
Dank voor jullie reacties. Ik zie dar ik per scharnier 5 vijzen zal moeten losdraaien met daarbij het plaatje waarmee men de afstand tussen de frigo en het paneel kan afregelen. Ga alvast jullie reacties erbij nemen als ik het werkje ga uitvoeren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu