Schroefgaten in hout dichtmaken

Stax

  • #1
Ik heb twee nieuwe MDF deurkozijnen geplaatst en 12 meter dakbalken afgewerkt met multiplex en wil de ca. 80 schoefgaten nu uiteraard dichtmaken voordat ik ze ga lakken. Ik heb dat al eens eerder gedaan met twee-componentenplamuur maar dat was een ellende (als je met je ogen knippert is de plamuur uitgehard, het is een enorme plakboel, je gereedschap kun je erna weggooien en het vlakschuren is een heidens karwei omdat het superhard wordt).

Vraag: kan ik ook gewone houtplamuur/vuller uit een tube gebruiken om de schroefgaten dicht te zetten? Uiteraard tweemaal plamuren.
 

Fiesiekus

  • #2
2-k houtrotvuller misschien langer verwerkbaar?

Gewone plamuur in een gatje van meer dan 3 mm diep wordt niks.
 

Stax

  • #3
Houtrotvuller is wel een idee ja, ik ga dat eens proberen! Dankjewel.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik weet niet welke 2 componenten plamuur je toen gebruikt hebt, maar het lijkt op polyesterplamuur o.i.d. Dat wordt heel snel hard (afhankelijk hoeveel verharder je gebruikt).

2 komponenten epoxyplamuur is een betere keus. Langer verwerkbaar, krimp en vochtvrij, en in centimeters dik op te brengen. Overigens is de 2K houtrotvuller ook een epoxyprodukt, maar naar ik meen iets groffer van samenstelling.
 

Stax

  • #5
Het was inderdaad polyesterplamuur en ik had niet zoveel verharder gebruikt (iets minder dan aangegeven) maar het was wel 30 graden... ;-)

Ik ga op zoek naar epoxyplamuur, dankjewel!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu