Schroefboormachine voor erbij

Haastigespoed

  • #1
Ik heb al een Black & Decker Firestorm 18v accuboor, althans, als ie repareerbaar blijkt. Hij is nu bij B&D in onderzoek.

Nadeel is wel dat er van alles aan klussen een nogal stilvalt. Daar baal ik behoorlijk van. Ik overwoog om een el cheapo erbij te nemen, maar wil graag wat advies. Hebben anderen ook een extra accuboormachine? Heb je dan liefst dezelfde of juist een iets lichtere ernaast. Is dit wel een zinnig idee?

Wat zou een goede zijn om ernaast te hebben?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik heb er een 9,6 volt er naast, door een kleinere omvang zijn ze ook gemakkelijk voor moeilijk bereikbare plaatsen.
 

Pepjo

  • #3
Ik doe alles met een 9,6 volt. Maar dan wel van het ****** -merk.
Ik heb gemerkt dat dit ten opzichte van andere machines veel uitmaakt.)
Grotere machines vind ik onevenredig veel lomper ten opzichte van het gebruiksgemak.

En bovendien doe ik aan houtbewerking, hoef dus geen betonnen vloeren met een accumachine open te boren :wink:
 

Haastigespoed

  • #4
Noem gerust de merken hoor. Er is hier toch geen censuur?
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #5
En dat is nu juist niet de bedoeling, juist omdat er nog geen censuur is.
En dat willen we graag zo houden. :cool:
 

Rver

  • #6
Tja, dat is een persoonlijke keuze. Ik heb meer dan één schroefmachientje en vind dat zeer handig bij grotere projecten. Eentje met een boortje in, ander met de bithouder, ...

Hangt volgens mij ook deels af van het type machientje en de kwaliteit van accu en lader. Mijn 18V machientje heeft drie accu's van 3.0 Ah en een één uurslader. Lijkt me zeer straf indien je als hobbyman deze ladingen kan leegtrekken voor de volgende zijn opgeladen, zelfs bij het leggen van een hardhouten terras waar nogal wat kracht en energie gevraagd wordt van dat toestel.

Dus voor mij geen el cheapo, want het zijn naar mijn mening juist die rakkers die mij doen balen en dus stilvallen op ongelegen momenten.

Indien je toch voor een B-merk zou kiezen, kijk in eerste plaats naar de capaciteit van de accu's, het aantal accu's en de snelheid van laden.

Je hebt zoveel meer plezier van een toestel met twee accu's van 2,6 Ah met een éénuurslader dan een toestel met batterijkes van 1,2 Ah en een lader die er twee uur over doet om ze weer vol te krijgen.
 

H@ns

  • #7
Of wel of geen merken noemen!
Niet die half wegge*te woorden want dan weet iedereen toch wel waar je het over hebt (behalve google dan).

Het is ons trouwens niet om censuur te doen maar we willen belangenverstrengeling voorkomen, het forum moet 100% onafhankelijk zijn in het belang van de vraagsteller.

Inmiddels zijn alsnog alle merknamen geheel verwijderd. Site-admin.
 

EdP

  • #8
Voor het zwaardere werk heb ik ook een (A-merk) elektrische machine en voor "erbij" eens een el cheapo gekocht. Het is best een handig ding en ik heb helemaal geen spijt gehad, maar de (enkele) accu is wel snel leeg.

Ook als ik 'm een tijdje niet gebruikt heb is-ie al leeg of bijna. Dat is wel iets om in je achterhoofd te houden. Er zijn trouwens ook al el cheapo's die met 2e accu geleverd worden.
 

H@ns

  • #9
Ik heb er al een stuk of wat versleten maar voor mij staat één ding bovenaan op de wensenlijst: goede balans en goede ligging in mijn hand!

****** ligt mij dus letterlijk niet zo omdat ik mijn hand lichtjes moet verdraaien om de "aan" knop te activeren. Da's onhandig als je op een gammel trapje met één hand je schroefmachine, met schroef in de magneetbithouder en exact op de plek waar het te doen is vast hebt en met de andere hand het ding dat je op de muur gaat schroeven.
 

Rver

  • #10
Wat ook een groot verschil maakt is het type batterij dat je gebruikt. Courrant aangebonden zijn de NiMH en de NiCd. (nu ook Li-ion)

NiMH heeft het grote voordeel dat deze accu's geen geheugen-effect kennen. Je kan ze dus herladen, ook al zijn ze niet volledig leeg. Dat is een groot voordeel. Daar tegenover staat wel dat NiMH sneller leegloopt indien niet in gebruik. Dat is erg vervelend indien je het toestel slechts sporadisch gebruikt. Op het moment dat je ze nodig hebt zijn ze bijna leeg gelopen. Je moet dus even voordien opladen en die tijd heb je niet altijd.

Een NiCd kan je best pas opladen bij volledige ontlading. Maar eens vol kan je die gerust enkele maanden met rust laten en is steeds klaar voor gebruik.

Hou dit in uw achterhoofd als je nog eens oplaadbare batterijtjes koopt voor in allerlei toestellen thuis. NiMH AA batterijtjes om in een zaklampje te steken dat in het handschoenenkastje van uw wagen ligt, die zullen leeg zijn op het moment dat je ze nodig hebt. NiCd is daarentegen weer minder geschikt voor een digicamera die je nog snel even wil "bijladen" voor een uitstapje, ook al waren de batterijen nog half vol.
 

Rotjeknor

  • #11
Rver, als die verschillen tussen NiCd en NiMH inderdaad kloppen zoals jij zegt met het leeglopen, dan hebben we toch pech aangezien NiCd niet meer verkocht mag (gaat?) worden...
 

Rver

  • #12
Dat is net zoals er reeds jaren gezegd wordt dat synthetische verven zullen verdwijnen en volledig vervangen zullen worden door producten op waterbasis ...

Wetende dat NiMH niet functioneert bij min-temperaturen (< -5°C) lijkt het me straf dat NiCd snel zal verdwijnen. Ook in extreme omstandigheden heeft men nood aan accu-capaciteit voor diverse toepassingen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu