Persgereedschap voor leidingwerk

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Beste allemaal,

Door recente werkzaamheden aan de CV installatie door de installateur ben ik nieuwsgierig geworden naar persgereedschap voor leidingwerk.

Het gemak, de snelheid en de 100% garantie op dichtheid vind ik wel enorm grote pluspunten t.o.v. een koperen leiding en een knelkoppeling

Aangezien nieuw elektrisch persgereedschap buiten het budget is, wil ik de komende tijd eens op Marktplaats gaan rondkijken. De komende jaren is er nog wel wat leidingwerk te doen hier in huis dus dat gereedschap komt echt wel van pas. Ook kan je er bij anderen mee uit de voeten als je hulp wordt gevraagd.

Klopt het dat het elektrische persgereedschap zelf allemaal universeel is en dat de persbekken universeel uitwisselbaar zijn (ieder merk heeft uiteraard wel haar eigen “persprofiel”)?
 
Laatst bewerkt:

Sander 1972

  • #2
Je zal je even kunnen afvragen waarom het op mp staat. Dit spul koop je normale wijze niet zomaar.

Ik heb vele soorten machines, maar als ze verslechteren gaan ze eruit. Ik zou het niet op mp zetten, vindt het zelf ook verschrikkelijk om afgeschreven troep te kopen.
Maar bij dat soort spul, is het vaak de accu of de persbek.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
Genoeg redenen om de boel te verkopen.
Accu's zijn meestal nieuw te koop of te reviseren. (prijzen verschillen sterk)

Als je materiaal bij een kleine lokale koopt, is er vaak een tang goedkoop of zelfs gratis bij te huren.
Als je hem vaak nodig gaat hebben omdat je steeds een stukje doet, dan kan kopen uitkomen, helemaal als je het weer verkoopt als de klus klaar is.

Officieel is (bijna) niks universeel en garantie zal er ook niet zijn als je merken mixt.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
elk merk heeft zn eigen specifieke bek, er zijn universele sets te verkrijgen met verwisselbare inserts zodat je meerdere persprofielen kunt persen zoals th u v enz enz maar dit zijn meestal van die goedkopere (hand) perstangen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu