Schroef van Doucheput douchebak losgehaald..

JobT

  • #1
Ook ik heb mij eraan gewaagd en de schroef van het doucheputje van mijn douchebak losgehaald. Nu kwam de schroef het laatste stukje niet meer verder los, dus wilde deze maar weer vastdraaien. Gevolg: schroef draait door en is op en neer te bewegen. Ten eerste drukt het putje nu niet meer strak tegen de douchebak, maar ik denk dat ik dit kan vastkitten.

Maar waar ik bang voor ben is dat wanneer de schroef niet aangedraaid wordt, er onderin het putje ergens iets niet goed wordt afgesloten. Als ik de schroef (met iets waar deze normaal in vastdraait) op en neer haal, dan lijkt er niet iets van de afvoer los te gaan of mee te bewegen, maar slechts de schroef.

Weet iemand of ik een doucheputje heb waarbij de schroef alleen dient om het roostertje strak tegen de rubberring te drukken tegen lekkage of dat deze nog een functie heeft?

Ik hoop dat iemand mij hierbij kan helpen of tips heeft.. Ben bang dat de bak er anders uit moet en dat gaat de huisbaas niet zo waarderen.. :?

Alvast bedankt voor tips! 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Die schroef zorgt er voor dat de onderzijde en de boven zijde goed vast komt te zitten zodat de rubber van boven en van onder goed afsluit
 

JobT

  • #3
Ajj. Tips wat ik kan doen? Wanneer ik het rubber aan de bovenkant en het roostertje waterdicht krijg, is dit dan voldoende, of zal die schroef altijd vast moeten komen?

In dien het vast moet komen.. Enig idee hoe ik het vast krijg? Klopt het dat je dit alleen van onder de bak uit kunt doen?

bedankt voor de reactie!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Heb even een tekening gemaaktBij jou is het moertje (blauw) los en draaid mee.
normaal zit deze vast gegoten in pvc.
je kunt proberen als je dat moertje weer klemmend krijgt in ze uitsparing.
en dan met een tang schroef strak om hoog houden en draaien.
Zodat de M6 bout er uit gaat.
Dan met een dikke RVS zelftapper in het plastic draaien zodat het even weer vast zit.
Anders moet van onderen de plug vervangen worden.

Succes
 

JobT

  • #5
Wauw, enorm bedankt!! Dit is inderdaad hoe het zit. Ik was het al wel aan het proberen, het omhoog trekken en onder spanning draaien.. Nog niet gelukt alleen. Ik ga nog maar eens een poging doen.

Hartelijk dank voor je (snelle!) reacties!

grt
 

JobT

  • #6
Nou.. het zit vast en klemt weer strak. Probleem is dat het lastig te controleren is ;-).

De bout die erin zat heb ik uitgeboord. Tot het kreng naar beneden zakte en er met geen mogelijkheid uit gaat. Dus, een zelftapper tussen de schroef en het plastic gedraaid om het putje weer strak te zetten. Het zit vast en het klemt weer goed strak. Niet ideaal, maar voorlopig voldoende om niet de douchebak eruit te slopen.

grt
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Nu maar hopen dat ie niet verstopt raakt met haren om de schroef heen.

zo, ja dan moet de huis baas de bak er uit halen :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu