Schroef in afvoer wasmachine

Emmy77

  • #1
Hoi,

Wij hebben de wasmachine terug op zolder geplaatst, nadat vorige bewoners die naar de 1e verdieping hadden verplaatst.
Door problemen met de afvoer is er iemand bij geweest met o.a. een camera. De verstopping is verholpen, maar met de camera werd wel duidelijk dat er een (platte) schroef in de afvoerpijp geschroefd zit (zie foto). Er zit een uitstulping aan de binnenkant van de afvoerpijp. Het PVC is aan het uiteinde daadwerkelijk door en daar lijkt beton te zien. Het lijkt dus wel "afgestopt" te zijn... De schroef zit net boven het midden van de buis.
Nu loopt daar ook alleen het water van de wasmachine langs. Moeten we de buis uit laten hakken en repareren of zal een lekkage niet zo snel ontstaan, omdat de schroef er nog letterlijk met alles in geschroefd zit en ook niet onderin de buis zit?
De monteur die er was deed er vrij simpel over "kan geen kwaad" maar wel met de opmerking dat als er wel lekkage ontstaat we in ieder geval weten waar we moeten zijn...geeft ook niet echt vertrouwen ;). Heeft iemand ervaring met een dergelijk euvel? Alvast bedankt.
20220217_143731.jpg
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Plaats even een betere foto, ook eentje van iets verder af.
 

Emmy77

  • #3
Dat kan helaas niet. Deze foto is genomen van het scherm van de camera die in de afvoer was gebracht. Dus bij de binnenkant komen we nu niet meer. We weten alleen welke schroef het is die naar binnen zit. En waar hij dus zit t.o.v. de afvoer in de muur.
Op de foto's zie je waar de afvoer de muur uit komt en welke schroef er dus in zit. Daaruit kan je wel opmaken dat de schroef niet onderin de afvoer zit, maar iets boven het midden.
VideoCapture_20220225-081502.jpg
VideoCapture_20220225-081445.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Achter die schroef blijft van alles hangen: Vezels, haren etc. Dus de ideale plek voor een verstopping. Daar zit je niet op te wachten..

Emmy77 schreef:
Moeten we de buis uit laten hakken en repareren of zal een lekkage niet zo snel ontstaan, omdat de schroef er nog letterlijk met alles in geschroefd zit en ook niet onderin de buis zit?
Ik neem aan dat je dat het herstel zelf wel kunt doen. Anders is dit het verkeerde forum.
 

Emmy77

  • #5
Ik ben inderdaad benieuwd of dit door ons zelf gedaan kan worden of niet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu