Schouw / schoorsteenkanaal, gevaarlijk ?

Fred25

 • #1
Dit hangt nu zo in de keuken. Ik neem aan dat hier een schouw heeft gezeten die er ooit is uitgehaald. Ik vind het bijzonder dat de hele schoorsteen met 2 kanalen in feite aan de muur hangt. Hoe kom ik er achter of dit zo kan ? Het hangt er zo al minimaal 20 jaar.
Elders in het huis bij een ander kanaal bleek dat er oorspronkelijk 2x dik ijzerdraad aan de buitenkant vh 'blok' (=einde schoorsteenkanaal) boven het bad liep met bevestiging in de muur. Dat lijkt hier niet zo gedaan te zijn. Ik vrees dat iemand lang geleden alle stenen tot aan het plafond gewoon heeft verwijderd.
Je ziet wel dat de stenen vh kanaal vertand in de muur zitten.

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Ik zou er een bouwkundige/aannemer bij halen om de situatie te laten beoordelen.
   

  GDelea

  Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #3
  Als het kanaal om de laag in de muur zit gebeurt er weinig mee, soms zit het metselwerk om de 5 lagen vertandt in de muur dan ,kunnen er bij bv zwaar slaan wel scheuren ontstaan , of nog erger dat de boel naar beneden komt.
   

  Kjiratsiekoedel

  • #4
  Zo op de foto lijkt hij rechts wel om de steen vertand te zijn. Dat blijft wel hangen. De voorkant ziet er wel dubieus uit. Wil je zeker zijn, dan haal je de voorkant eruit en zet je daar een balk.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu