Schouw / schoorsteen verwijderen

Maffejos

 • #1
Is het mogelijk om de schouw (schoorsteen) in huis te verwijderen zodat we een rechte muurkrijgen en niet met een uitsteek?

Waar moet ik op letten ?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Pepjo

  • #2
  Ja dat kan. Ik zou bovenaan beginnen :cool:

  Serieus : waar is de schouw/schoorsteen voor gebruikt ? Als het een houtstook is geweest zonder binnenbuis heb je na afbraak een wand met een zwarte roetaanslag die je zeer moeilijk wegkrijgt. Die blijft terugkomen door stuc en verf. Misschien dat ze bij de afdeling "verf" op dit forum er iets op weten.

  Je moet ook kijken of er niet toevallig dragende elementen in de schouw/schoorsteen zitten, zoals balken van verdiepingsvloeren of dakspanten, zoals vroeger wel eens gebruikelijk was.

  En je moet je verdiepingsvloeren en het dak aanvullen natuurlijk.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Sommige schoorstenen zijn gekoppeld aan die van de buren, is een extra handicap.
  Misschien is het handig een paar gespecificeerde offertes te vragen van een paar aannemers, hieruit kunt u afleiden wat er gebeuren moet.
  Een schoorsteen verwijderen is een beste klus met de nodige risico's, bent u geen ervaren klusser laat het dan door een aannemer doen.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu