Schoorsteen en schouw plaatsen

Maai

 • #1
Hi!

Ik wil in mijn woning uit 1900 (houten vloeren dus) een oude natuurstenen schouw terugplaatsen (vooralsnog niet werkend, dit wil ik wel mogelijk houden). De schoorsteen is door de vorige bewoners gesloopt, dus deze zal ik ook terug moeten plaatsen. Helaas hebben de buren onder mij hun schoorsteen ook verwijderd en dus lijkt het me niet verstandig om de schoorsteen weer op te metselen.

Mijn idee: de schoorsteen trek ik op uit HSB met gipsplaten (waar evt een afvoerpijp doorheen kan lopen). Maar dan: van welk materiaal kan ik het beste het deel waar de natuurstenen schouw tegenaan komt maken? Plaatmateriaal? En hoe kan ik vervolgens de schouw het beste bevestigen?

Heeft iemand goede ideeen? :)
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • GDelea

  Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
  Eerst zou ik met goed afvragen of je wel of niet na plaatsing van je schouw wil gaan stoken wil je dit wel wat wil je dan een gesloten kachel of een openhaard,want dit is een behoorlijk verschil waar je dan ook rekening mee moet houden. je zou dan ook gewoon de oude schoorsteen kunnen vergeten en een nieuw rookkanaal maken tot de bovenkant van de schouw. als je weet wat je wil kun je ook de constructie en rookkanaal daarop aanpassen. een koker om je rookanaal kun je maken met.metal stuc profiel met daarop fermacel of het hout aan de buitenkant van de omkokering beneden zou je blokken of plaatmateriaal kunnen gebruiken,maar dit hangt ook weer af van wat je wil. de meest schouwen kun je lijmen/ plakken met zuurvrije kit. soms wordt er ook constuctie lijm gebruikt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu