Schoeven door dpc folie?

Adriaanvandam

  • #1
Ik wil een HSB plaatsen op een betonnen vloer.
Moet ik tussen de onderbalk en de betonnenvloer dpc folie aanbrengen?
En zo ja hoe maak ik de balk op de betonnen vloer vast? Dan moet ik toch schroeven? En dan ga ik door de folie heen. Is dat niet erg?
 

Densch

  • #2
Er zijn weinig mensen die deze vraag stellen of er überhaupt over nadenken.
Tegen optrekkend vocht is DPC folie aanbrengen wel goed. Je kunt er ook voor kiezen de balken van te voren eenzijdig goed in de verf te zetten.
Dat je gaatjes in de folie boort is te verwaarlozen.
Stel je maar eens een HSB wand voor met gips aan de binnenzijde. Daarachter zit ook een dampremmer doorboord met honderden gipsplaatschroeven.

Maar chapeau voor je vraag.
 

Adriaanvandam

  • #3
Ha ha. Ja het antwoord is duidelijk. Dank je wel!

Dan direct maar misschien eenzelfde soort vraag.

Waar blijft het vocht dat zich in de HSB wand bevindt. Gaat dat ergens in de bovenkant van de wand eruit? Of trekt dat weg door de buitenmuur?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik vind het in de grondverf zetten van de onderste balk belangrijker dan dpc ertussen. Omdat als er vocht bij het hout komt, dit door het dpc niet weg kan. Bij beton blijft het misschien korter nat. Maar alle hout wat met steenachtige materialen in aanraking komt moet goed beschermd worden (bv. door grondverf of impregnatie).

Normaal wordt er bij HSB aan de binnenkant een dampdichte folie gedaan. Aan de buitenkant een dampopen folie. Dus vocht komt er niet in, maar kan er aan de buitenkant wel uit.

Tegenwoordig wordt er steeds vaker dampopen gebouwd, dus zonder of met minder folies. Ik weet nog niet precies hoe dat werkt, ga ik me nog in verdiepen :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu