Schimmel in de keuken

Jlaan

  • #1
Hoi allemaal,

als eerste nog bedankt voor de goede inspiratie in de rest van dit forum.

Waar ik mee zit is het volgende. Ik heb de gipsplaten in mijn keuken verwijderd en daar zag ik dat het glaswol isolatie materiaal erg zwart was en niet alleen oppervlakkig maar door het materiaal heen. Een muur waar het tegen aan stond was ook voor een groot gedeelte zwart. Schimmel lijkt me. Ik zie dit over de hele muur en in mindere mate ook in de aangrenzende badkamer. De enige plek waar het niet zit is in de hoek waar er voor het isolatie materiaal wat doorzichtig folie is gespannen. Ik maak hieruit op dat er vocht van binnenuit de keuken naar de buitenmuur gaat wat in combinatie met slechte ventilatie tot schimmel heeft geleid. De schimmel was niet zichtbaar op de gipsplaten.

Nu vraag ik me af wat ik het beste kan doen om deze wand weer af te werken. Ik wil hier weer schone gipsplaten tegenaan zetten. En het metalen profiel weer opvullen met schone glaswol. Voor de schimmel aan de muur ben ik bezig om dit te behandelen met chloor.

Ik dacht eerst aan witte gipsplaten omdat het de keuken betreft en die ruimte niet zo vochtig wordt, of althans hoort te worden. Kan ik dit doen of moet ik waterwerende groene gebruiken? En zal ik overal folie voorspannen? Ik begrijp dat er een dampdoorlatende en een volledig waterdichte variant bestaat, welke zou ik dan moeten gebruiken en volstaat het om dit alleen onder de gipsplaten te doen?


Of hebben jullie nog andere suggesties.

Uiteraard ga ik de ventilatie in het huis flink verbeteren.

Met vriendelijke groet,
Jeroen van der Laan

 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik kan me vergissen, dit is een oud schoorsteen kanaal.
 

Jlaan

  • #3
Dat zou kunnen.

Maar dan snap ik het doordringen van het zwarte door het glaswol niet. Dat gaf mij de indruk dat het niet om roet gaat.
 

DSR9500

  • #4
Lijkt mij dat het meeste "losse vocht"in de badkamer wordt gemaakt ipv de keuken.
Al eens onder de vloer gekeken ?
 

Jlaan

  • #5
@Dsr9500 de badkamer lijkt me ook vochtiger en dat snap ik ook niet aan deze situatie. Ik heb nog niet onder de vloer gekeken. Maar onder mijn keuken zit een lunchroom en op die plek is een ruimte met tafeltjes. Er is daar geen sprake van vocht problemen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu