Schimmel achter keukenkast

Bram84

 • #1
Hallo,

Ik ben nieuw hier dus ik hoop dat dit de juiste plek is voor deze vraag. Ik heb last van schimmel achter en naast een keukenkast. Het is in deze hoek vrij vochtig (zou bouwvocht kunnen zijn, maar andere mogelijkheden zijn er ook, laat ik waarschijnlijk iemand voor langskomen) dus ik heb er voor nu een vochtvreter neer gezet en lucht in t algemeen nu de keuken beter.

Graag zou ik weten of er mensen zijn met ideeën hoe ik de huidige schimmel zou kunnen verwijderen zonder het keukenkastje te hoeven verwijderen (weet namelijk niet of dit eenvoudig kan). Ik kan er vanaf de onderkant bij en aan de zijkant zit een ruimte van ongeveer 7 cm tussen de kast en de muur, hier zit nu een lat voor, maar die kan ik wel vrij eenvoudig verwijderen.

Dus gegeven deze beperkte toegang, hoe kan ik ervoor zorgen dat ik de schimmel zo goed mogelijk in z'n geheel verwijder? Bestaan hier methodes voor?

Alvast bedankt voor de tips.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Zou bouwvocht kunnen zijn. Hoe oud is de woning.
   

  Bram84

  • #3
  Het is een nieuwe keuken in een 30 jaar oude aanbouw (denk ik). Maar voordat de keuken is geplaatst is deze specifieke muur, opnieuw glad gemaakt en gestuct en ook ligt er een nieuwe egaliserende vloer. Het was hiervoor namelijk een keuken met een wc erachter.

  Maar ik wil dus graag snel de schimmel verwijderen zonder het keukenkastje weg te hoeven halen. Ik kan namelijk niet vinden of dit überhaupt wel kan, zo'n kastje weghalen.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
  Was de muur droog toen je begon?
  Hoe dik is het stucwerk erop gegaan?
  Hoeveel tijd zat er tussen het plaatsen van de keuken en het stucen?
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Die lat als deze voor een luchtstroom achter de kastjes kan zorgen werkt positief.
  30 jaar oud dan is er waarschijnlijk nog niet veel aan isolatie gedaan. Die delen muur waar schimmel opzit blijft omdat er kastjes voor hangen te koud. Een iets te hoge luchtvochtigheid kan al van invloed zijn. Ben je instaat om de luchtvochtigheid te meten.
   

  Bram84

  • #6
  Ik weet t niet precies meer, maar t zat heel dicht op elkaar omdat de aannemer die er 1 ruimte van gemaakt heeft verschrikkelijk uitliep.

  Maar goed, hoewel ik hoop dat het bouwvocht is omdat dat betekent dat het vocht probleem tijdelijk is, laat ik dit zeer waarschijnlijk nog door een expert bekijken. Voor nu wil ik dus graag ideeën om de schimmel weg te halen en dan kijken of dat in combinatie met betere ventilatie en vochtvreters voldoende is.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #7
  Wanneer, in de tijd van het jaar zijn de werkzaamheden afgerond. Bij hoge temperaturen in huis is de vorming van schimmel zeer laag.

  De schimmel krijg je weg het stuukwerk blijf zijn kleur behouden.
  Een luchtstroom achter de kasjes maken.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #8
  Verwijder de plint van de keuken een tijdje zodat het onder en achter de kastjes kan ventileren.
   

  Bram84

  • #9
  Begrijp ik goed dat de schimmel zal verdwijnen zodra er genoeg lucht langskomt en het droog genoeg is?
  Ik ging ervan uit dat dat pas zou werken zodra ik het had schoongemaakt.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #10
  Inderdaad de groei stopt maar de stuuk wordt niet meer wit als deze was.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu