Goed schilderen met een high solid buitenverf?

Mercator

  • #1
Ik ben nu bezig de buitenboel (boeidelen, kozijnen) aan het schilderen met een high solid polyurethaan verf (S2U van S*gm*).

Het valt nog niet mee om dit goed aan te brengen. De verf vloeit ontzettend goed uit en heeft dus de neiging om snel zakkers te vertonen. Na *heel* veel vallen en opstaan doe ik het volgens de volgende methode: eerst opbrengen met kwast, daarna uitrollen met de roller en daarna lichtjes horizontaal natrekken met de kwast.

Nadeel is dat ik toch aanzetten zie bij stukken die ik niet in 1 keer kan schilderen, zoals de boeidelen. Ik verf een stuk van pakweg 50 centimeter en begin daarna aan het stuk er naast. Om die 2 stukken qua verf naadloos 'aan elkaar te lassen' vind ik best moeilijk.

Iemand tips?
 

Millew

  • #2
Betere kwast?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Het is geen kwestie van een betere kwast alleen. Voor boeidelen dient een voldoende grote kwast te gebruiken die bovendien goed ingewerkt en besleten is> een splinternieuwe kwast werkt niet prettig voor aflakwerk.Wat is dan voldoende groot en besleten?

1/3 van de breedte van het boeideel. Werk in de schaduw en zorg dat de ondergrond koel is. Als u boven het boeideel een daktrim hebt, plak deze dan af zodat u geen tijd verknoeit aan het besnijden.

Als u eerst de aflakkwast voor het gronden gebruikt ( dezelfde kleur uiteraard ) dan is de kwast al aardig ingewerkt en al wat besleten.

Het aanzetten betekend dat u te lang op 1 deel bezig bent. Zakkers onstaan indien u de verf niet goed over het oppervlak verdeelt. Dit vergt uiteraard enige ervaring.

Het product wat u noemt behoort tot de topproducten, maar vergt ervaring voor de verwerking. Een High Solid bevat minder oplosmiddel en daardoor een hoger percentage vaste pigmentstoffen. Dit maakt de verf wat moeilijker verwerkbaar.
 

Mercator

  • #4
Bedankt voor de tips! De kwast die ik gebruik is dacht ik een 2" kwast, dus zou toch breed genoeg moeten zijn.

Volgorde werken is juist? Opbrengen met kwast, uitrollen voor gelijkmatige verfverdeling en dan lichtjes natrekken met de kwast? Dien ik horizontaal of verticaal na te trekken?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Horizontaal of verticaal dat maakt niet zoveel uit: de vloeitijd van de verf is bepalend. U moet vlot doorwerken.

Ikzelf gebruik bij boeidelen geen roller en strijk verticaal na. U merkt ook met warm weer en gebruik van een roller dat High Solid verf niet meewerkt: u trekt lange "draden" achter het rollertje aan. Zeker als de verf al wat gaat aandrogen. Met een kwast heeft u dit niet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu