Schilderen houten dakgoot, geen hoogglans?

Sander02

 • #1
Goot van jaren 30 die op het zuiden ligt dus veel zonuren. Is hoogste tijd dat deze opnieuw geschilderd wordt. Nu heb ik bij een verfwinkel een grondverf(rubbol primer extra) gehaald die vochtregulerend is maar ze zeiden dat ik er het beste hoogglans overheen kon doen ivm de extra bescherming.

Nu lees ik op diverse sites dat je een goot juist niet met hoogglans moet aflakken maar met een vochtregulerende lak omdat een goot meestal vochtig is.

Wat vinden jullie?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
  Elke verf is in meer ( 1pot systeem ) of mindere mate ( lakverf ) vochtregulerend. Hoogglans heeft een lagere duurzaamheid dan zijdeglans.

  Noot: donkere kleuren absorberen meer energie ( bijvoorbeeld uit direct zonlicht ) en worden iov krimp-en trekspanning zwaarder belast dan lichte kleuren.

  Een waterdicht beklede goot is niet meer vochtig dan ander geveltimmerwerk.
   

  Sander02

  • #3
  Dank, inmiddels is de goot geschilderd met halfglans. Inderdaad wat kortere levensduur en niet vochtdoorlatend maar vindt te veel glans want minder mooi. In de verfwinkel en bij fabrikant gaven ze zelfde antwoord. Blijkbaar gaan de verhalen op internet over andere soorten goten.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu