Scheve muurplaat - scheefstand opvangen s koppelingen kraan

mjr80

  • #1
Allereerst bedankt voor al het advies dat ik via dit forum heb gevonden, het heeft enorm geholpen bij de verbouwing van de zolder, de nieuwe wc en badkamer etc.!!

Ik heb bij de verbouwing van onze badkamer te maken met twee muurplaten die niet even diep en ook nog eens iets scheef in de muur zitten. Het verschil in diepte is helaas precies een halve slag met de s-koppeling, dus die krijg ik niet weg ivm de h.o.h. afstand van de kraan. Nu heb ik toch geprobeerd de kraan te installeren met de rode fiberringen + zeef die erbij zaten (de vorige kraan heeft uiteindelijk ook meer dan 20 jaar goed gefunctioneerd) maar de warme kant blijft een heel klein beetje druppen/zweten... De verbinding van de s-koppelingen in de muur is overigens wel droog.

Op het forum las ik over een set flexringen, om de scheefstand op te vangen. Is dat een goed idee om hier te proberen? Zo ja, hoe plaats ik dan nog een zeefje daarbij? Het is een thermostaatkraan en ik las dat die zeefring belangrijk is omdat de kraan anders kapot kan gaan.

En een fotootje voor de duidelijkheid:

20220822_092304.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Probeer gewoon een extra harde rode fiber ring 3/4 er tussen je speling is minimaal.
 

mjr80

  • #3
Dank voor je snelle reactie, Henk, dat ga ik proberen. Zal hier laten weten als het gelukt is.
 

mjr80

  • #4
Het heeft even geduurd, want de rozetten waren niet op voorraad, maar de boel zit inmiddels vast en druppelt niet meer. Nogmaals bedankt voor je hulp.
 
  • Like
Waarderingen: Henk253

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu