Scheve inbouwstopcontacten

Stax

  • #1
Ik heb vier dubbele inbouwstopcontacten geplaatst in de slaapkamer. Drie zitten horizontaal en een verticaal. Die laatste is het probleemgeval.

Ik heb enkele inbouwdozen gebruikt en die met de geleiders aan elkaar geschoven. In de verticale versie zit in de bovenste doos een schakelaar en de onderste een stopcontact. Ik krijg deze echter niet recht onder elkaar. Het lijkt alsof de onderste doos ten opzichte van de bovenste horizontaal 4 mm verder naar rechts staat, maar dat kan niet want ze zitten aan elkaar vast. Als de dozen scheef in de muur zouden zitten, dan zouden de elementen als je ze strak tegen elkaar zet ook scheef moeten staan, maar dat is niet zo.

Enig idee wat hier aan de hand is en hoe ik het kan corrigeren?
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Ik gok dat je toch gewoon de dozen scheef in de muur hebt zitten? Ik snap dit stukje even niet:
Stax schreef:
Als de dozen scheef in de muur zouden zitten, dan zouden de elementen als je ze strak tegen elkaar zet ook scheef moeten staan, maar dat is niet zo.
Dus als je de elementen strak tegen elkaar zet, dan zitten ze niet scheef? Probleem opgelost dan toch? ;)

Zijn het dozen met een draaibare ring? Probeer die ring dan eens 90 graden te draaien zodat je de bevestigingsboutjes boven en onder hebt, in plaats van links en rechts. Dat geeft je wat meer ruimte om horizontaal te stellen.
 

Stax

  • #3
@ Xander: als ik de metalen plaatjes van de elementen strak tegen elkaar zet, dan zouden de elementen scheef moeten staan als de dozen scheef zitten. Dat is niet zo. De onderste zit gewoon in zijn geheel 4 mm meer naar rechts.

Als ik er waterpas over het midden van de dozen leg, staan ze keurig verticaal....
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Dat er 4mm verschil in zit als je de elementen waterpas en strak tegen elkaar monteert zegt niet zoveel. Er zitten sleufgaten in... Dus draai beide elementen een klein stukje linksom en monteer ze strak tegen elkaar en die 4mm ruimte is weg. Dan zitten ze alleen niet meer waterpas. ;)

Je toont hiermee mijns inziens alleen aan dat de dozen daadwerkelijk een beetje scheef zitten. Heb je de waterpas ook al eens langs de boutjes gelegd?

Heb je de mogelijkheid om de ring te verdraaien of om de boutjes boven en onder te monteren, in plaats van links em rechts? Daarmee heb je het waarschijnlijk zo opgelost.
 

Stax

  • #5
Dank je, ik zal morgen nog eens opnieuw kijken! Helaas zitten er geen ringen in de dozen....
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Plaats anders even wat foto's.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu