Scheurende muren

Roger_s

  • #1
Goedendag,

Ik maak mij enigszins zorgen over een aantal scheuren in de muren van onze woning.

Het gaat om een woning uit 1999, 2 onder 1 kap. Zowel de binnenmuren (niet dragend) alswel de spouwmuren (aan de binnenkant) vertonen verticale scheuren van 1 a 2 mm (Max) breed. Het metselwerk buiten ziet er solide uit, ik kan hier niks van scheuren vinden. De binnenmuren zijn van kalkzandsteen (witte stenen) de spouwmuur is opgetrokken uit grote grijze blokken (geen idee wat het is) De scheuren in de spouwmuur zitten aan 1 kant, de scheuren in de binnenmuren zowel in de woonkamer alswel op de slaapkamer.

Recentelijk is daar nog een kleine scheur bijgekomen na het plaatsen van een vaste trap (betonvloer is ingezaagd en ook weer opgevangen met een stalen L profiel, uitgevoerd door een aannemer).

Ik zal proberen van 1 scheur een foto te maken. Het is niet het pleisterwerk dat gescheurd is, dat zie ik omdat ik het pleisterwerk heb verwijderd.

Iemand een idee wat de oorzaak zou kunnen zijn? Verzakking, of opdrogen? Er zijn geen werkzaamheden in de buurt, noch merkbare aardbevingen e.d. Zover ik weet heeft er verder niemand last van.

Edit: Foto's zijn 90 graden gedraaid, geen idee waarom. Deze scheur, begint dus onder bij de deur (bovenste foto), en eindigt links, waar ik hem niet kan volgen, de tweede foto.



 

Roger_s

  • #2
Ik ben er inmiddels uit, het lijken gewoon krinpscheuren te zijn, ik laat deze repareren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu