Kieren voorzetwand kitten of plamuren

Opper

  • #1
Hoi,

We hebben hier een aantal voorzetwandjes geplaatst tbv geluidsisolatie. Metalstud 45mm, 25mm spouw, 2x12.5 premium gipsplaten.
Nu hebben we rondom wat kieren over. Het had wat strakker geplaatst kunnen worden, maar ik heb altijd begrepen dat de platen geen contact mogen maken met muren/plafonds/vloeren. Dus iets van kieren houd je toch. Hoe kan ik deze het beste afwerken? Ik kan ze volkitten, maar dan heb ik best wat kit nodig en dat is wellicht niet zo mooi.
Omdat ik de naden van de gipsplaten ook nog moet afwerken met iets van plamuur/vuller, is het wellicht ook een optie om de kieren daarmee te doen.
Maar dan creëer ik dus toch een soort van verbinding, wat mogelijk de geluidsisolatie verminderd.
Sierrandje kan ook nog maar dat vind ik ook weer zo'n gedoe en eigenlijk niet mooi.

Wat adviseren jullie?

PXL_20231225_112451216.jpg
 

Nth

  • #2
Ik doe dat met flexibele overschilderbare anti-crack kit.
Zo vang je ook de werking op tussen de materialen/delen.

De diepe naden vul ik op met wat restmateriaal wat geschikt en voorhanden is. WCpapier zou zelfs ook kunnen. Als er maar genoeg ruimte overblijft voor de kitnaad.

zelf heb ik voorkeur voor het merk dat je afkort met DB met een vogel erop.
Drogen duurt wel wat langer met die.
 

Nth

  • #3
Als je gipsplaten zet, kan je het beste de bovenkant zo goed mogelijk recht hebben, met enkele mm rand. Als je toch teveel ruimte hebt aan de bovenkant, dan zou ik met gipsplaatvuller die bovenrand opvullen tot enkele mm vanaf het plafond. Je kunt met 2 plamuurmessen/spackmessen een nette rand kunnen krijgen.
 

Opper

  • #4
Ah, dat is een goed idee. Had ik nog niet aan gedacht. Zou het voor de geluidsisolatie niet alsnog belangrijk zijn om die laatste mm ook dicht te kitten?
 

Nth

  • #5
Opper schreef:
Ah, dat is een goed idee. Had ik nog niet aan gedacht. Zou het voor de geluidsisolatie niet alsnog belangrijk zijn om die laatste mm ook dicht te kitten?
Ja, dat is daarna de bedoeling inderdaad.
Ik zou 3 mm aanhouden tussen plaat en plafond en later die paar mm kitten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu