Scheuren rondom kozijnen/plafond.

Gingerbaard

 • #1
Hi,

Fijn dat ik een forum heb kunnen vinden waar ik mijn vraag kan stellen.

Ik woon in een huurwoning, een leuk flatje uit de jaren '60 en woon er met veel plezier. Drie jaar geleden zijn de laagbouw woningen tegenover dit complex gesloopt vanwege betonrot en zijn hier nieuwbouw huizen voor terug gekomen. Sinds die tijd merken wij scheurvorming is onze woning, dit zagen wij ook aankomen aangezien het bouwen ook wat met de bodem doet waar ons complex op staat gebouwd, trillingen, waterpeil (er is enorm veel klei uitgegraven en vervangen(met zand?)). Echter lijkt er niets tegen te doen, we kunnen blijven plamuren wat wij willen, uitkrabben en flexband, verven, maar de scheuren en soms gaten blijven terug komen.

Gezien dit een huurwoning is hebben wij gevraagd of ze bij ons wouden komen kijken, er zijn ons toen een aantal zaken verteld;
- Het complex staat op klei grond, dit probleem is niet te verhelpen.
- Er is geen budget meer voor dit complex om het grootschalig aan te pakken
- Als ze het zouden slopen, dan kunnen ze de grond niet gebruiken om iets nieuws te bouwen.

Een aantal punten klinken in mijn oren tegenstrijdig met elkaar, maar moeilijk ben ik niet wellicht zijn er andere opties zoals voorzetwanden zodat het in ieder geval uit het zicht is. Dit zouden ze bespreken, de reactie hierop was een offerte van 9081,07 euro, dat vind ik tamelijk veel geld. Behangen zou een andere optie zijn, dit kan ik prima uit eigen zak betalen en ben ik in ieder geval van de scheuren in de muren af. Het punt blijft dat het plafond blijft afbrokkelen en verder blijft scheuren en dat daar geen oplossing voor kan worden gevonden en ik de kennis niet in huis heb om iets bij de GAMMA te bestellen wat een aantal jaar het probleem zou verhelpen. Eens in de 4-5 jaar de plafonds verven en behandelen vind ik geen ramp.

De toegevoegde foto's geven een indicatie van de gaten in het plafond, ik weet niet of het poreuze grijze gesteente stucwerk is of iets anders en hoe ik dit goed zou kunnen opvullen. Het ronde kleine gat wat u ziet op de foto is mijn nieuwsgierigheid, ik was benieuwd hoe ver een schroevendraaier erin zou verdwijnen, dat was ongeveer iets minder dan 5CM.

Ik hoop op een goed advies waar ik lekker mijn weekend mee kan opvullen !
Alvast bedank!

WhatsApp Image 2021-02-11 at 16.13.28.jpeg WhatsApp Image 2021-02-11 at 16.13.56.jpeg WhatsApp Image 2021-02-11 at 16.13.18.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Er is een flexibel en kant- en klaar vulmiddel verkrijgbaar, onder de naam Renob* van Kn*. Dit is flexibel en makkelijk te verwerken (met een set goede plamuurmessen, dus ook brede!)

  Enige wat je richting woningcorporatie kunt doen is al je klachten duidelijk registreren, en huurverlaging aanvragen via de huurcommissie.

  Bedenk wel dat alles wat je zichtbaar maskeert een reden kan zijn voor de huurcommissie om je huurverlaging af te wijzen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu