Scheuren boeideel

Reaven

  • #1
Drie jaar geleden de dakrand geschilderd met een zijdeglans verf van sikkens, niet wetende dat er ook EPS verf bestaat of dat hoogglans duurzamer is. Deze gevel staat op het zuid westen en heeft dus behoorlijk wat te lijden.

Het valt mij op dat er een drie of vier meter brede scheur zit aan de voorkant. Moet ik die behandelen en zoja hoe? Heeft het zin om die uit te krabben en te vullen of is dat zinloos gezien de brede scheur ?

Nu heb ik destijds de goot twee keer gegrond en afgelakt met Rubbol zijdeglans. Het hout was en is droog (nagemeten) en nu ook in de scheur , deze is rond de 12 a 14%.

Betreft een jaren dertig woning met dakoverstek (steekt iets uit , heet zo volgens mij). Valt mij ook op dat de verf van de houten rand onder de zinkenrand scheurtjes vertoont , deze zal ik opschuren, opnieuw gronden en lakken.

Heeft het overigens zin als ik de dakgoot daarnaast licht opschuur om met een eps erover te gaan, of heeft dat geen zin omdat er toch al 2 hoogglans lagen onder zitten ?
 

Reaven

  • #2
Ik heb inmiddels wat verder gezocht en zit eraan te denken het dicht te kitten met een ms polykit.

De steiger heb ik gehuurd dus ik wil ook niet te lang wachten met afwerken
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
U krijgt de kit niet in de scheur, die is daar veel te smal voor.
Ontvetten, schuren, plamuren etc.
 

Reaven

  • #4
Wellicht bedriegt de foto optisch. aan het begin is het zeker een paar milimeter diep en zeker 5 mm breed. zelfs 2k plamuur kan die rek toch niet opvangen van de plamuur of zie ik dat verkeerd? ik heb altijd geleerd zeer spaarzaam met plamuur om te gaan buiten.
 

De Bob

  • #5
Ontvetten/schuren en de scheurtjes dicht "plamuren" met deze kit, en goed glad/schoon trekken, zodat u allen de scheurtjes kit.

Na het kitten niet schuren maar eerst een laagje verf erop, anders rult de kit weer op.

De zeer weinige kit zal geen invloed hebben op de laklaag.

Gebruik een flexibele buitenverf.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Gewone plamuur buiten is af te raden. Deze bevat teveel krijtachtige vulmiddellen die vocht aantrekken en gaat barsten (wat u nu ook hebt). Is het hout voldoende droog dan haalt u de scheur minimaal 8 mm diep uit met een bolkopfrees. Daarna vult u die op met houtrot herstel epoxyvuller na eerst een hechtprimer op het kaalgekomen hout aangebracht te hebben. Brand, zoals dat heet, eerst de randen van de sleuf goed aan en vul daarna alles op. Modelleer vervolgens de opvulling glad. Hierna kunt u een verfsysteem aanbrengen.
 

Reaven

  • #7
Bedankt voor de tips , ik ga het morgenmiddag dan verder openfrezen en vullen. Ik heb professionele epoxy (houtrotvuller) en impregneer nog liggen van repairc...


Ik stuur nog wel een update !
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #8
Juist. Met RC heb je exact het juiste reparatiemiddel. Succes met de werkzaamheden!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu