Scheuren binnenmuur bij draagbalk en latei

Annemiek00

 • #1
Hi klussers,

Wij zijn flink aan het verbouwen is onze jaren 50 woning. Nu hebben we op de bovenverdieping een scheur gevonden in de binnenmuur. Deze loopt vanaf de draagbalk naar de voorgevel waar een latei ligt (de latei is ca. 3m). De latei ligt daardoor niet meer netjes op de stenen er onder.

We willen graag tegen deze muur isoleren maar moeten we ons druk maken over deze scheuren? Moeten we een constructie maken waardoor de latei niet verder kan schuiven? Of een constructeur bellen.
Gr, Annemiek
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Zo te zien zijn de spatkrachten vanuit het dak niet verankerd
   

  Annemiek00

  • #3
  Op de zolder zijn een aantal van deze metaaldraden te vinden een aantal staan op spanning een aantal ook niet. We gingen er vanuit dat deze inderdaad voor de spankrachten van het dak zijn.

  We weten alleen niet of die scheuren misschien ontstaan zijn voor of nadat deze draden zijn toegevoegd. Misschien toch tijd om op zoek te gaan naar een constructeur.

   

  Marcn88

  • #4
  Dit heeft idd temaken met spatkrachten, ik zou extra balken plaatsen tussen de vloerbalken van de zolder om ze zomet elkaar te verbinden vooral de laatste die langs de gevel ligt.
  De balken onderling met grote schroeven aan elkaar trekken, zodoende ontstaat er een soort van trekbalk waardoor ze onderling niet meer van elkaar kunnen wijken
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu