Scheur in muur - vanuit de knelplaten een meter naar beneden

JappieR

  • #1
Heyheyy, ik ben de badkamer aan het verbouwen, maar ik heb nog koppijn van de scheur die vanuit de knelplaten een meter naar beneden gaat. Ik weet niet of de scheur achter de tegels ook door de draagmuur gaat, maar ik neem aan van wel. Ik wilde eigenlijk tegel over tegel gaan tegelen, maar ik vraag me af wat een vakman hiermee zou doen. Niet dat de nieuwe tegels ook breken. Die worden trouwens 33x100 (oude zijn 15x15). Ik hoor het graag! Groetjes Jasper

20230928_214910.jpg
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zo vanaf de foto niet met 100 procent zekerheid te beoordelen. Je moet vaststellen of dit een werkende scheur is of dat dit een krimpscheur in het beton (?) van kort na de bouw is. Dus, verandert deze scheur of zit dit er al jaren? In het tweede geval is er waarschijnlijk niets aan de hand (krimp of zetting na de bouw) en kun je tegelen (ik heb dat bij mij met een flexibele tegellijm gedaan bij een vergelijkbare scheur in een betonnen muur van kort na de bouw die er inmiddels 20 jaar zat, nu 5 jaar later nog steeds geen probleem).
Het plafond is breedplaat zo te zien, ook dat zet zich na de bouw en zal iets doorbuigen, maar ook dat verandert jaren na de bouw niet meer.
 
  • Like
Waarderingen: Jackd

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu