Scheur fundering, scheur binnenmuur + kozijn niet meer dicht

Jorimvg

  • #1
Beste allen,
Het gaat hier om een hoekwoning van een lange reeks rijtjeswoning, bouwjaar 2000. Binnenmuur kalkzandsteen met geisoleerde spouw en metselwerk aan de voorzijde.
De scheur in de muur is vrijwel in ELKE kamer op dezelfde plek en alleen op de voorgevel en achtergevel. Alle scheuren zijn horizontaal (vrijwel recht) en bevindt zich vaak aan de onderzijde van de verwarming. Mijn hypothese was dat het komt omdat wij de hoekwoning zijn en woningen bewegen en zetten uit. Hierdoor zijn de scheuren horizontaal en niet verticaal. Het is zelfs zo erg dat 1 kozijn sinds kort niet meer dicht kan omdat het zo erg verschoven is (naar de kant waar geen woning is). De zijlaten van het kozijn hebben dus ook een flinke helling. De fundering heeft zoals in de afbeelding te zien is ook een flinke scheur, wat mij wel zorgen baat.

Wat zouden jullie doen als aanpaak? moet ik een constructeur er naar laten kijken?
Hoe zou ik de scheuren moeten behandelen in de muur? Acrylaatkit voldoende?
Ik hoor graag wat jullie adviseren.
Alvast bedankt!

5.jpg 8.jpg 11.jpg 10.jpg 9.jpg 4.jpg 3.jpg 1.jpg
 

Sander 1972

  • #2
zou er even een kundige voor benaderen, is zo niet goed te beoordelen. is het een doorgaande weg? met veel zwaar verkeer?
 

Jorimvg

  • #3
Ja het is liggend aan een drukke weg. Bushalte zit 15 meter van onze woning vandaan. Als de bus stopt bij de bushalte voel je dat vaak ook wel in het huis, soort kleine trillingen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu