Schepput weghalen?

Plusj

  • #1
Weet iemand hoe je een gemetselde schepput uit 1931 kan verwijderen en de afvoer en regenwater toch zonder problemen weer op het riool laten aansluiten?

We gaan uitbouwen, maar tegen de achtergevel zit nu een put, waar de afvoer van de keuken en ook een regenpijp op uitkomt. Dit was in 1931 vast een normaal ontwerp, maar ik kan op internet geen voorbeelden vinden hoe dit aan te pakken. Ik wil de aansluiting onder het huis maken, maar kan ik de sifonwerking zomaar overslaan?

Iemand hier ervaring mee?
Groet, Plusj
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Wat voor leiding ligt er onder het huis, gres of pvc?
 

Plusj

  • #3
Onder het huis ligt gres.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Dat was vroeger de makkelijkste (en enigste?) manier om verschillende leidingen samen te voegen tot een leiding. Ik zou het niet zo laten zitten maar ook de gres weghalen. Kan je er na de uitbouw nog bij?

De regenpijp aansluiting zal toch wel vervallen? Eventueel daar een sifon in, in de aansluitingen zit er al een.
 

Plusj

  • #5
Ik denk dat voor de regenwater afvoer het riool wel verlengd moet worden tot de pui van de uitbouw. Als de afvoer uit de keuken, die nu door de gevel naar die put gaat, dan gewoon met een t-stuk daarop kan worden aangesloten lijkt dat de makkelijke oplossing. Waar zit dan het sifon wat je bedoelt?

Groet, Plusj
 

Steyndewitte

  • #6
Heb je aan de voorkant van het huis ook geen PVC liggen waar je naar toe kan?

Aansluiting van pvc naar gres onder je aanbouw, waar je later niet meer bij kan, lijkt mij niet echt ideaal. Het sifon wat er na de put zit is alleen maar om de stank uit de put weg te houden. Deze kan vervallen als je de put weg haalt.

In mijn situatie (rijtjeshuis) liep er een gres buis door de achtertuin langs alle huizen. Let er op dat als je de gres buis niet meer gaat gebruiken, dat je hem weer goed dicht maakt. Dit zodat er geen afvalwater uit gaat lopen wanneer er ooit een verstopping zit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu