Scheidingswand opbouwen mbv kledingkasten

Oldchatterman

  • #1
In mijn slaapkamer wil ik een inloopkast creeeren middels een scheidingswand opgebouwd op basis van kledingkasten.

De kledingkasten zijn bijna plafondhoog en 100 of 50 cm breed. De totale wand wordt 320 breed x 270 cm hoog. Ik wil de kasten tegen elkaar bevestigen en de zijwanden aan de achterkant gebruiken om de wand op te bevestigen.

De wand wordt naderhand behangen met vinylbehang.

Welk materiaal zou ik nu het beste kunnen gebruiken om op de achterkant van de kasten aan te brengen? Ik twijfel tussen MDF van 12 mm dik en gipsplaten van 12.5 mm dik.

MDF heeft als voordeel dat ik extra stevigheid haal uit de platen en dat ik ze mooi passend kan maken op de kasten. Ik ben echter bang voor de naden tussen de platen, zouden deze naden na verloop van tijd door het behang te zien zijn?

Gipsplaten zijn mooi glad af te werken, maar vereisen extra werk om de 60 cm brede platen passend te maken op de kasten (extra regelwerk).
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Bij strak aanbrengen van mdf platen ziet u bij gebruik van vinylbehang geen naden.
Naden wegwerken bij gipsplaten is heel wat lastiger, vooral bij strijklicht.
 

Oldchatterman

  • #3
MDF is ook mijn eerste keus en vlak na het aanbrengen van het behang verwacht ik ook een glad resultaat.
Ben alleen benieuwd hoe dit blijft na verloop van tijd, in geval van een geverfde wand van MDF krijg je onheroepelijk scheurvorming en het is de vraag of dit ook door het behang heen zichtbaar wordt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Waarom zou er scheurvorming zijn ?
 

Oldchatterman

  • #5
Hout zal toch altijd iets werken onder invloed van luchtvochtigheid en temperatuur. Ik zie bij geverfde panelen mdf op de naden na verloop van tijd altijd een barstje in de verf ontstaan.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Ik verwacht niet dat de werking zichtbaar zal zijn, mdf is gemaakt van houtvezels met lijm, niet te vergelijken met gewoon hout.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu