Scheidingswand bijkeuken

Mede

  • #1
Ik wil mij bijkeuken gaan aanpakken door o.a. een ombouw om mijn wasmachine en droger te maken van hout. De eerste stap waar ik mee wil beginnen is een scheidingswand tussen mijn CV en de wasmachine. Hieronder een foto van de huidige situatie.

Het wandje moet vanaf de muur ongeveer 60cm breed (naar voren) worden en dient puur ter afscheiding van het CV deel, dus er hoeft geen isolatie en leidingwerk in. Ik ben geen grote klusser maar denk dat ik met veel tijd en voorbereiding wel een eind kan komen.

Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Ik dacht het volgende:
  • Regelwerk/frame maken van hout 50mm x 50mm
  • Balk op de muur, balk op plafond, balk op de vloer, afsluitende balk aan de voorkant. Allemaal haaks/waterpas. Tussenin een aantal balken voor de stevigheid.
  • Gipsplaten tegen het frame schroeven, afwerken en klaar.
Ik boor liever niet in de vloer en het plafond. Kan ik hiervoor bijvoorbeeld een goede High tack kit gebruiken? Het plafond is al een gipsplaat met lose ruimte er boven. In de muur kan ik wel boren.

Is er een eenvoudigere manier om hier een afscheiding tussen te maken of zie ik iets over het hoofd? Zijn er nog tips waar ik rekening mee moet houden?

1662111411318.png
 

Mede

  • #2
Heb besloten het toch simpeler te gaan doen. Geen regelwerk en gipsplaten maar gewoon een simpel wit meubelpaneel op maat laten zagen (213,5 cm x 68 cm) die als tussenschot te plaatsen tussen wasmachine en CV installatie.

Ik denk dan heel simpel:
  • Balkje van 50x50 op de vloer met high tack lijm en 50x50 balkje op de muur en daar het paneel tegenaan vast schroeven. Aan de wasmachine kant kan ik dan de schroefgaten wegwerken met die witte kunststof dopjes.
Hoe kan ik de bovenkant tegen het plafond netjes wegwerken? Er zal een naad zichtbaar zijn. Beter een kort plintje of kitten?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Dan wordt het lastig om een intregale ombouw te maken.

Maak eerst eens een tekening hoe je het uiteindelijk wilt gaan hebben.
 

Mede

  • #4
Ik heb enige tijd geleden onderstaand idee getekend. Er hoeven verder geen deuren voor, alleen een blad bovenlangs.

Rekening houdend met het feit dat ik geen klusser op timmermansniveau ben denk ik dat mijn idee van een meubelpaneel als tussenschot wel moet lukken. Of zie jij dit echt heel anders, of kan ik dit beter anders aanpakken.

Het blad boven de wasmachine zal een houten blad gaan worden. Tenminste dat is wat we voor ogen hebben.


1662373025057.png
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu