Scheidingswand, gipsplaat??

Marcmeerstadt

 • #1
Ik ga binnenkort een nieuwe huurwoning betrekken. De verhuurder heeft ervoor gekozen de leefruimte open te laten, dus er is geen aparte slaapkamer. Ruimte is er zat, maar dus nog geen muur ertussen. Zijn gipsplaten de makkelijkste oplossing voor een scheidingswand? Het hoeft niet geheel geluidsdicht te zijn, maar enige isolatie is wel prettig. Er moet uiteraard ook een deur in. Nu komt er nog een kleine uitdaging, dien je het frame aan alle kanten te verankeren in vloer en plafond? er ligt door de gehele ruimte al een houten (laminaat) vloer en zijn de muren/wanden gestuukt. Ik wil dit uiteraard zo weinig mogelijk beschadigen om achteraf gedoe met de verhuurder te voorkomen.
Laatste vraag, wat zal dit ongeveer kosten, uitgaande van +/- 3m. breedte en 2,40 hoogte. incl deurpost en deur? Grove schatting?

Dank alvast!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Gipsplaten zijn het lichst en waarschijnlijk het goedkoopst. Staanders moeten wel vastgezet worden; als je dat met zo min mogelijk gaten wilt doen: lat op de vloer/tegen het plafond spijkeren/schroeven en inkepingen maken waarin je staanders plaatst.

  Je ontkomt dus niet aan beschadigingen aan vloer/plafond.

  En dus isolatie tussen de 2 gipslagen.
   

  Marcmeerstadt

  • #3
  Uiteraard ontkom je niet volledig aan beschadigingen, maar stel dat je de wand nog een keer zou moeten verwijderen, dan kan je de vrijgekomen gaten nog wel enigszins netjes wegwerken?

  Dank
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Een frame maken dat strak tussen plafond en vloer komt, niet spijkeren want dat betekent meestal het hele plafond opnieuw stucen.
  Ook de vloer is een aandachtspunt, als er een dikke ondervloer het laminaat ligt wordt die ingedrukt door de spanning die door het frame veroorzaakt wordt.
  Er zijn mogelijkheden de opbouw via U-profielen op de vloer en plafond te doen, dat levert de minste schade op.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5

  Tribos

  • #6
  Misschien kan je wel iets anders proberen: Creëer een scheidingswand en dressing tegelijk. Je zet gewoon een resem kasten naast elkaar om zo de muur te vormen. Je kan zelfs nog een dubbeldraaiende deur ophangen aan zo'n kast (als die wordt vastgemaakt aan de andere kasten zit er zeker genoeg tegengewicht) zodat alles prima afgewerkt en strak lijkt. Niet zozeer de goedkoopste oplossing, maar je beschadigt geen muur/plafond/vloer én je kan alles weer afbreken en meenemen naar je volgende woonst!
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu