Gasbeton of gipsplaten voor scheidingswand

Bbongers

 • #1
Op zolder willen we een scheidingswand plaatsen. De ondergrond is beton.

Het is me echter niet duidelijk hoe dit het best te doen.

Gasbetonblokken waar ik wat ervaring mee heb of gipsplaten (geen ervaring)?

Hoe zit het met de stevigheid?
De wand zal namelijk vrij op de zolder staan. Bevestiging aan het huis kan allean bij het schuine dak en aan de muur nadat eerst een hoek van 90 graden is gemaakt op zo'n 1,5 meter van de dakwand. Lengte van de muur paralel aan het dak is zo'n 3 meter.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Ik denk dat gipsplaten sneller werkt en goedkoper is. Met die metal studs bevestigd tussen vloer en dak, krijg je ook wel een stevige wand.
   

  Bbongers

  • #3
  Punt is dat bij datgene wat we willen er geen bevestiging is aan de bovenkant. De muur staat als het ware los in de ruimte.

  Van bovenkant muur tot aan de nok van het dak zal nog zo'n anderhalve meter ruimte zitten.

  Dit schrijvende denk ik dat er gewoon een soort van plafond gemaakt moet worden om stevigheid te krijgen. Levert een soort van vliering op aan de bovenkant.
   

  Jeko

  • #4
  De metal studs waar Fiesiekus het over heeft kun je gewoon schuin naar boven tot in de nok laten lopen (u-profielen), op de vloer met uitsparing van een deuropening. Daar kun je dan rechtstreeks je metal stud (c-)profielen tussen zetten. Met gipsplaten erop vormt dat een solide geheel.
   

  Fiesiekus

  • #5
  Als dat qua hoogte kan, lijkt me dat een logische constructie. Beter dan vrijstaand met alleen een plafond als "steunend" element.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu