Sauzen stuucwerk badkamer

Grotius

  • #1
Deze week is het plafond van mijn toekomstige badkamer gestuuct.
Ik ben van plan om voor het tegelen het plafond te sauzen. Nu heb ik nog een beetje voorstrijk (Robusto voorstrijk transparant). Dit wilde ik gaan aanbrengen zodra het stuucwerk droog is.

Ik weet zelf niet veel van verf. Maar wat voor een verf zou ik kunnen gebruiken (waar moet ik op letten) Ik ben bij twee verfwinkels geweest en beide geven weer ander advies. Ik kan hier volgens mij geen merken noemen maar het eerste advies van een merk begon met een F. Bij de DHZ winkel kwam men met de verf G één.

Nog even informatie over mijn badkamer: De badkamer heeft geen raam maar wordt wel goed geventileerd (mechanisch, natuurlijke afzuigpijp en de deur open na douchen).

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Alvast bedankt.
 

Fiesiekus

  • #2
Op dit forum is wel eens een "vervelende" ervaring met voorstrijk geplaatst. Misschien beter met verdunde latex (van dezelfde soort) voorstrijken, laten drogen en de definitieve l(a)ag(en) aanbrengen.

Tegen schimmelvorming is er speciale latex. Verder is mijn bescheiden mening dat de kwaliteit van de latex lineair gerelateerd is aan de prijs. D.w.z. met goedkopere latex moet je evenredig meer lagen aanbrengen hetgeen uiteindelijk veel meer werk is.
 

Grotius

  • #3
Bedankt voor je snelle reactie.

Dan kies ik voor de duurste latex :D. Het gaat ook maar om 6m2 en je wilt toch het beste voor jezelf. Ik kies dus niet voor de DHZ maar voor de verfzaak die mij PQ muurverf extra mat adviseerde.

Over het voorstijken zal ik nadenken. Ik zal even zoeken op dit forum wat voor een negatieve ervaring er is geweest met de voorstrijk.
 

Grotius

  • #5
Als ik het zo lees blijkt achteraf dat de strepen niet zijn veroorzaakt door de voorstrijk maar dat het aan het stuucwerk lag.

Ik zal voorstrijk normaal aanbrengen niet te veel en/of te weinig en met een vachtroller. Goed laten drogen en dan met de roller PQ muurverf extra mat aanbrengen.
 

Fiesiekus

  • #6
Succes.
 

Grotius

  • #7
Bedankt voor je snelle en vriendelijke reactie. Als ik het niet vergeet zal ik volgende week mijn ervaring opschrijven.
 

Robert de

  • #8
Als je dun voorstrijkt is er niets aan de hand.

Bij de bouwmarkt wordt er vaak fixeer verkocht en dan krijg je problemen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu