Samsung Ecobubble wasmachine: is dit geluid normaal?

Kondo85

  • #1
Mijn nieuwe wasmachine maakt vlak voor en aan het begin van het centrifugeren een veel luider geluid dan mijn vorige wasmachine. Is dit geluid normaal? Of duidt het op een probleem?

Bedankt voor het meeluisteren!
 

Arno23

  • #2
Als ik kijk naar het gedrag van de wasmachine dan zie ik dat de lading een beetje uit balans is. Het kan zo zijn dat dit geluid dan word veroorzaakt door de schokbrekers die de klappen opvangen (dit had ik bij een wasmachine van aeg) komt dit geluid elke keer bij het centrifugeren voor? heeft u deze klachten ook als u de trommel leeg laat draaien? Probeer dit anders eens om uit te sluiten of het aan de schokbrekers ligt
 

PimKlus

  • #3
Ik heb exact hetzelfde probleem gehad vorige maand. Nieuwe Samsung wasmachine besteld, laten installeren op de 1e verdieping (geen zin om te tillen).

En toen dat geluid bij centrifugeren toen we de eerste keer de was erin deden, het werd alleen maar erger bij volgende wasbeurten.

Wat was er bij mij fout gegaan:
1) bezorgers hadden transportbeveiling eruit gehaald nadat die uit de bus was getild. Stuk naar het huis en naar boven dus geen transportbeveiliging.
2) kalibreren, nieuwe Samsungs moeten gekalibreerd worden. Bij 1e keer aanzetten komt hiervan een melding, bezorgers hadden die afgebroken voor tijdwinst.

Na probleem gemeld te hebben zijn ze nog keer langskomen. Alles gechecked. Vlakke stabiele ondergrond, opnieuw kalibreren, waterpas zetten etc. Probleem bleef hetzelfde. Kreeg toen de optie omruilen voor nieuwe of reparatie. Heb gekozen voor omruilen.

Dus toen wasmachine laten omruilen voor exact hetzelfde model. En erop toegezien dat de transportbeveiliging er pas boven uitging. Nu draait die al paar weken zeer stil.

Toevallig bezorgers in blauw busje
 

PimKlus

  • #4
Mijn model was Samsung WW90T554AAE
Ik had het geluid ook opgenomen, zie bijlage :lol:

Je kunt het kalibreren nog een keer proberen, wellicht dat het probleem oplost.

Zo niet dan zou ik proberen om de wasmachine te laten omruilen als dat nog mogelijk is.
 

Bijlagen

Lampje45

  • #5
Dat is het geluid van een trommel die de zijwand raakt.
Of er ligt een ophangveer los
Of de schokdempers zijn aan hun einde.
Of er is een dusdanige onbalans in de belading dat de machine die niet verdeeld krijgt
 

Kondo85

  • #6
Bedankt voor alle reacties! Nu weet ik dat het geen normaal geluid is.


- @PimKlus; deze wasmachine was ook bezorgd uit het blauwe busje. Extra betaald voor levering op een hoog & installatie. De transportbouten zijn eruit gehaald (volgens mij boven, maar dat weet ik niet zeker). Vervolgens deden ze een programma aan. En dat was het. Op de vraag of ze de wasmachine niet waterpas moesten neerzetten, zeiden ze dat het niet nodig was. Hij werd ook niet gekalibreerd. Dus dat - waterpas zetten en kalibreren - hebben wij de volgende dag zelf gedaan.

We kunnen 'em omruilen. Maar dat vind ik wel weer een gedoe en ik ben dan nog in dubio of ik hetzelfde of een ander model moet kiezen; ik vind het geen goed teken dat deze nieuwe Samsung niet goed werkt. Maar dat kan ook pech zijn natuurlijk (of toch door het transport komen). Met een andere machine kun je ook last hebben.

Ik vraag me af of ik toch iets kan doen om het probleem te verhelpen: met een lege trommel klinkt er geen getik/ gebonk. Dan ligt het dus niet aan de schokdempers? Is er nog een manier om de onbalans in de belading beter te verdelen?
 
Laatst bewerkt:

Lampje45

  • #7
Jouw manier van storing zoeken is niet helemaal wat het moet zijn.
Als de trommel leeg is dan is er geen onbalans, dan hoeft de demper ook niets te doen. Hoe kun je dan afstrepen dat de demper goed is?
Een onbalans wordt door heen en weer husselen door de machine op toevalsbasis opgeheven.
Heb je grote stukken die de onbalans blijven verstoren, dan stopt de machine er gewoon mee na een aantal pogingen. Wat je er doen kunt is hier rekening mee houden met het laden. Een zware spijkerbroek en een licht t-shirt krijg je gewoon niet in balans.
Niets aan knutselen, anders heb je geen rechten meer op garantie.
Gewoon omruilen met een apparaat naar jouw keuze (als ze dat toestaan)
Je hebt recht op vervanging voor een zelfde exemplaar.
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu