Samsung dubbeldeurs no frost koelkast slaat continu aan

I E

  • #1
Hallo,

Mijn Samsung no frost koelkast slaat continu zoemend aan. (Overigens blijft de temperatuur wel constant: 7 graden koelkast, -20 graden vriezer.)Het zoemend aanslaan duurt een paar seconden en dan stopt het weer. En dat gaat maar door. Er is ook een soort klik te horen. Iemand enig idee wat het zou kunnen zijn en wat ik er eventueel zelf aan kan doen? Bij voorbaat dank!
Er is onlangs nog bijgekomen: als je de koelkast openmaakt gaat het licht vrij snel uit en piept het alarm veel sneller dan normaal. Dit vind ik niet zo'n probleem, maar wellicht heeft het te maken met het constant aanslaan probleem?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Zou beginnen met 24 uur ontdooien.
Niet leuk maar een vastgevroren ventilator in het koelgedeelte komt vaak voor.
 

I E

  • #3
Bedankt voor de tip. Het ontdooien staat gepland. Nog een kleine vraag: Is het voldoende om alleen de vriezer 24 uur te laten ontdooien of moet ik de volledige koelkast uitzetten?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Helemaal uit m.a.w. stekker eruit.
 

I E

  • #5
Oké, de stekker er uit. De koelkast had een eigen planning, want die stopte gisterochtend ineens helemaal met koelen. Alles uit de vriezer snel ergens anders in gedaan en koelelementen in de koelkast gelegd. Slechts een paar uurtjes de stekker eruit en de diepvries deur open gezet. Na het ontdooien en schoonmaken de koelkast weer aan en de spullen er terug in.
Alle problemen zijn verholpen (en komen hopelijk niet snel weer terug)! Koelkast/vriezer weer op de juiste temperatuur, zonder dat de koelkast constant aanslaat. En ook het licht/alarm probleem is spontaan verholpen.
Heel erg bedankt dus voor de tip!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu