's nachts wakker door douche buren

gestoord

  • #1
Buren hebben een soort 'polen hotel' en die hebben wisseldiensten. Ze douchen om ca. 03.00 of 04.30 (meerdere personen). Dat geeft een overheersend geluid waardoor ik al maanden iedere nacht uit mijn slaap wordt gerukt. Is een rijtjeshuis en hun muur grenst aan onze draagmuur. Het geluid van hun douche komt duidelijk hoorbaar door de leidingen. Paar maanden geleden heeft een Pool voor hun een inloop douche aangelegd... Ik heb al iedere plek in ons huis uitgeprobeerd om te slapen, maar het is overal in de leidingen te horen, dus geen ongestoord slapen. Ben 78 en zie geen oplossing.
 

ADDave

  • #2
Volgens het bouwbesluit mag geluidsproductie door o.a. waterleiding installaties niet hoger dan 30 dB(a) op het perceel van de buren zijn. In dit geval jij dus.
Als je daar dagelijks 's nachts wakker van wordt is het volgens mij vrij duidelijk dat daar niet aan wordt voldaan. De oorzaak ligt vaak in het verkeerd aanleggen/beugelen van de waterleidingen.

Ben je al in gesprek gegaan met je buurman?
 
Laatst bewerkt:

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Het is ook helemaal de vraag, of zo'n rijtjeshuis wel geschikt is om meerdere personen als 'hotel' te huisvesten. Misschien voldoet die woning helemaal niet aan de (toch wel strikte) eisen voor een gebouw waar 'kamerverhuur' plaatsvindt. Heb je al eens bij de gemeente geïnformeerd of er bekend is dat de woning op deze manier benut wordt en of daar een vergunning voor (nodig) is? Als het een huurwoning is, zou je ook nog bij de woningbouwvereniging kunnen informeren. Wellicht is die bewoning volstrekt illegaal!
 
  • Like
Waarderingen: gestoord en Edwinnn

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #4
wat voor soort oplossing had u zelf gedacht?
Technische of juridische

Zijn ze luidruchtig of is het meer dat u er niet van kan slapen maar eigenlijk helemaal niet zo hard?
die regels gelden niet voor oude huizen volgens mij.
 
  • Like
Waarderingen: gestoord

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #5
Soms is het zo simpel als een andere (niet waterbesparende) douchekop, of het verwijderen van de terugslagkleppen.
(met beide gevallen persoonlijke ervaring)
 
  • Like
Waarderingen: gestoord

ADDave

  • #6
Boertje125 schreef:
die regels gelden niet voor oude huizen volgens mij.
Vervang je bijvoorbeeld alleen een kraan dan inderdaad niet. Pak je de badkamer incl. leidingwerk aan dan telt het als vernieuwing en dan gelden ze wel. Ook voor oudere huizen.
 
  • Like
Waarderingen: gestoord
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
9
10

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu