S-koppeling van 12 naar 15 cm

Arie123

  • #1
Heb mijn badkamer verbouwd en op aanraden van een ex-installateur de muurplaat voor de douche vervangen van 12 naar 15 cm hart-op-hart afstand.
Echter, bij nader inzien, zou ik toch graag mijn oude 12 cm douche-kraan (1 jaar oud) opnieuw willen gebruiken, zodat alle kranen in mijn badkamer van hetzelfde soort blijven.

Mijn vraag is of er ook S-koppelingen verkrijgbaar zijn voor aansluiting van een 12 cm 1/2 duims douchekraan op een 15 cm 1/2 duims muurplaat, en zo ja waar ?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Ja zijn verkrijgbaar.
Vul het woord S-koppeling in bij google en staan zaken genoeg
 

Jacovrie

  • #3
Hieronder het antwoord dat ik heb gegeven op een vergelijkbaren vraag.

Grohe (kan in deze context de naam/merk wel noemen volgens mij) had/heeft van deze verstelbare aansluitkoppelingen 300 mm (1/2" bu x 3/4" bu) met rozet. Nadeel is dat ze vrij prijzig zijn.

Daarnaast komt de kraan ook wat meer naar voren en onder, boven of naast de muuraansluiting te zitten. De rozet valt namelijk over het rechte deel heen en het "dubbel haakse verchroomde deel" komt in het zicht en wordt op maat met de kraan gemaakt door deze koppelingen te draaien tot de hartafstand van de kraan aansluitingen.

Het is de vraag is of u deze (vrij dure) in zicht constructie mooi vindt. Wanneer u een vrij dure kraan heeft, zou deze constructie gekozen kunnen worden. Anders is mijn advies koop een passende kraan.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Misschien kunt u de kraankoppen overzetten, meestal passen die wel, dan hebt u in elk geval dezelfde look.
 

Xr8

  • #5
De koppelingen waar Jacovrie naar verwijst is een oplossing, echter wanneer u een kraan heeft met een hartafstand van 12 cm, dan zullen met grote waarschijnlijkheid de aansluitingen hier van 1/2" zijn ipv 3/4".

De kans is dus groot dat het niet gaat passen, bij een muurplaat van 12 cm worden vaak s koppelingen gebruikt van 3/8" naar 1/2".

Succes ermee.
 

Arie123

  • #6
Xr8 schreef:
De koppelingen waar Jacovrie naar verwijst is een oplossing, echter wanneer u een kraan heeft met een hartafstand van 12 cm, dan zullen met grote waarschijnlijkheid de aansluitingen hier van 1/2" zijn ipv 3/4".
Tja, S-koppelingen voor 12 naar 15 cm had ik al gevonden, echter niet met aan beide kanten 1/2".
Heb ten langen leste toch maar besloten een nieuwe kraan te kopen.

In elk geval, iedereen bedankt voor de reacties !!

Arie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu