RVS rooster op convectorput

Jibbe

  • #1
Laat ik beginnen met een situatieschetsje: woonkeuken op de begane vloer, grofweg 4 bij 5 meter, schuifpui van ruim 3 meter breed met daarvoor een convectorput van 3.20 x 0.40, een cm of 15 vanaf de schuifpui.

Op de put ligt een rooster met eikenhouten spijltjes van elk zo'n 13 mm breed en op 20 mm van elkaar af (het soort rooster dat op 9 van de 10 convectorputten te vinden is). Dat houten rooster zou ik het liefst vervangen door een rooster van RVS.

Maar nu vraag ik me af of bij zo'n RVS rooster nog wel voldoende luchtstroming mogelijk is. Mijn wis- en natuurkunde kennis reikt niet voldoende ver om daar echt iets zinnigs over te kunnen zeggen. Bij het houten rooster dat er nu ligt is de verhouding gat:hout 20:13. Bij de RVS roosters die ik op internet kan vinden is dat altijd minder dan 1:1 (een google image search op "rvs rooster convectorput" geeft voldoende ideeën). Het RVS rooster moet namelijk ook nog redelijk stevig zijn (moet overheen gelopen kunnen worden of met een rolstoel overheen gereden kunnen worden).

Een tweede - minder belangrijke - vraag is of iemand ervaring heeft met rvs op de vloer in een woning; wordt dat bij normaal gebruik erg lelijk door krassen e.d. of valt dat wel mee?

Jibbe
 

Pigion

  • #2
Normaal zijn de metalen roosters opgebouwd uit platte staven, geregen aan 2 draadstangen. Daarbij is de open area veel groter dan bij de houten roosters. Meestal zijn de metalen roosters zoals beschreven van Alluminium gemaakt, blank of goudkleurig geanodiseerd.
Ik heb er nog zoiets liggen van een opgeheven convectorput, lengte 2 delen van 1,5 m, breedte ca. 30 cm. Roosters zijn eenvoudig op maat te maken door een handige sleutelaar.
Pigion
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu