RVS rookgasafvoer vervangen?

Knuppel

  • #1
Onze ketel staat in de kelder, en is aangesloten op de schoorsteen. Deze loopt 7 meter omhoog en is voorzien van een flexibele buis.

Nu lekt het manchet (condens?)water, ik denk dat dit komt doordat het eerste stukje aluminium is, dat weggevreten is door de zuren. Je ziet dat de onderkant van dit stukje buis smaller is dan de bovenkant. Het bevindt zich tussen manchet en RVS flexibele doorvoer.
Offertes voor het vervangen van de complete doorvoer komen uit op 400 euro.

Stel dat de flexibele buis van RVS is, kan ik dan volstaan met het laten vervangen van alu stuk? Of moet een RVS buis ook regelmatig vervangen worden?
En hoe kom ik erachter of de buis RVS is? (hij blinkt wel behoorlijk)
 

Bernhard

  • #2
Met een magneet.bernhard
 

Freekcv

  • #3
Maak eens een foto
 

Yoran

  • #4
Zo ziet een RVS rookgas afvoer eruit:


Je kan eventueel gewoon het dikwandig stukje aluminium wat na je RGA (rookgas afvoer) komt vervangen voor het zelfde.

Het nadeel van RVS is dat dit niet ontzuurt, en de flex die u heeft (zoals te zien op de foto) laat vaak een laagje condens achter in de ringen van de buis, dit droogt op en je krijgt een zuur aanslag wat keer op keer gebeurd en na een aantal jaren erdoorheen vreet! Dit zie je ook vaak door witte kringen rondom de RGA.
Met het vervangen wordt er vaak gekozen voor kunststof, dit is veel duurzamer (wel even een aftakking maken, naar een apart sifon voordat je de ketel ingaat!)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu