Rvs handgreep op glzaen kastdeurtje lijmen of M3 schroeven

Pigion

  • #1
Ik wil de deurtjes van plaatmateriaal vervangen door halfdoorzichtige glasdeurtjes. Ik heb mij niet gerealiseerd dat de glazen deurtjes geen handgrepen hebben en aan de onderzijde worden beetgenomen om te openen. Dat gaat niet in dit geval omdat onder de katjes een paneel is aangebracht.
Optie 1: lijmen met met "wat".
Optie 2: Gaatjes dia 4 mm boren door het glas an dan schroeven met 3 mm schroeven van de achterzijde
Optie 3: Speciale druk/los sleutingen toepassen. Die komen aan de binnenzijde en kunnen op het houten draagframe voor het glas, worden bevestigd. Je hedt dan wel steeds "vingerafdrukken" op het glas. Dus een voorkeur voor handgrepen. Hoe pak het boren aan of lijmen met welke lijm?
Pigion
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Boren gaat niet in gehard glas, ik vind de druksluitingen ideaal.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Als je de deuren op maat besteld, dan kan je ook de gewenste gaatjes opgeven.
Of zijn het bestaande deurtjes?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Kijk eens of lijmen met UV een oplossing is. De achteruitkijkspiegel in je auto is waarschijnlijk met deze lijm geplaatst. Van buiten ziet je er niets van.
 

Pigion

  • #5
Ik heb de deurtjes al in huis zonder gaatjes voor de schroeven t.b.v. de handgrepen. De deurtjes zijn redelijk prijzig en nog een stel bestellen MET gaatjes voor de schroeven van de handgrepen, zit er niet aan. Glas is erg gevoelig voor vingerafdrukken. Dan blijft lijmen over als reële oplossing.We gaan kijken naar UV lijmen. De UV belichter kan ik misschien lenen bij de tandarts. Ik moet toch binnekort in de stoel :mrgreen:
Heren, mijn dank.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #6
Andere optie is druksluitingen combineren met het plakken van een plaatje materiaal op de deur dat niet gevoelig is voor vingerafdrukken. Hier kan dan gedrukt worden om het deurtje te openen. Kan bij wijze van een stukje plakplastic zijn in ieder gewenste vorm.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2
6
1
5

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu