Ruit Northgo deur vervangen

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Ik heb een Northgo buitendeur met daarin een ruit. De isolerende beglazing is echter lek dus de ruit moet vervangen worden.

De ruit zit echter helemaal in een aluminium omlijsting gekit. Deze omlijsting is in de sponning geschoven (van binnen uit), ook helemaal vastgekit onder de omslaande rand en vastgeschroefd aan de deur. Over de omslaande rand van de omlijsting zitten de afwerklatjes geklikt.

De glasboer vertelde mij dat het frame niet meer bruikbaar te scheiden is van de ruit. Daardoor zou het nieuwe glas op de normale manier geplaatst worden, met opdekglaslatten aan de binnenzijde.

Ik vraag mij echter af in hoeverre deze bevestiging inbraakwerend is. De ruit zit theoretisch dus alleen vast in de deur door 4 opdekglaslatjes (van 5 of 6 mm dik) die vastgespijkerd zijn aan de binnenkant van de deur. Zou je de ruit niet gewoon zo naar binnen uit de deur kunnen trappen? Een paar spijkers houden de ruit niet in de deur lijkt mij.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Zwaardere opdeklatten toepassen en deze schroeven.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Dat is een mogelijkheid, alleen is een dikke en bredere opdeklat geen gezicht aan de binnenkant van de deur.

Bovendien kom ik dan in de knoei met de knip die boven aan de deur naast de ruit zit: deze kan dan niet meer open.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
En bij de northgo een originele ruit bestellen?
Anders vol in de kit, de ouderwetse manier dus.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Je kan aan de buitenkant niet zien hoe de bevestiging aan de binnenkant is. Geen inbreker die gaat testen of de ruit toevallig niet goed vast zit. Een baksteen erdoor is makkelijker. Met kit zit trouwens een ruit goed vast.

Ik zou ook eerst de fabrikant vragen om een nieuw frame met kliklatten. Het bestaande eruit slopen, maar dat moest toch al. Vraag meteen om garantie (niet geschoten is altijd mis).
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #6
Ik heb zojuist antwoord gekregen van de fabrikant: in april is het bedrijf failliet verklaard en daardoor kunnen er geen vervangende ruiten meer geleverd worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu