Dubbele ruit renovatie

Willem269

  • #1
Hallo,
we hebben in een windscherm op het terras een dubbele ruit (60x95 cm) met daarin gegraveerd een olifant met jong. Ruit is circa 20 jaar oud maar begint nu vuil te worden (condens) van binnen.
Kent iemand een bedrijf dat de ruiten los zou kunnen maken, schoonmaken en er weer een dubbele ruit van kan maken. Isolatiewaarde is niet van belang.
Groet,
Willem
 

Poster

  • #2
Hallo

Informeren bij een glasbedrijf dat dubbel glas fabriceert.

Lijkt mij de beste optie.

Grt.
 

Willem269

  • #3
Ja, ik dacht dat die wellicht alleen productielijnen voor nieuw glas hebben. Weet iemand zo'n bedrijf in de regio Twente-Zuid-Drenthe?
 

Poster

  • #4
Google ?

Ruiten worden per stuk gemaakt.

Grt.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Bij een terrasruit is idd de isolatiewaarde niet van belang...

Volgens mij moet je daar geen glas met spouw hebben, maar glas wat doorvalbestendig is. Dus gehard én gelaagd met folie: 33.1 of 44.2

Gehard, zodat er geen grote scherven ontstaan.
Gelaagd, zodat de stukken blijven hangen.
 

Willem269

  • #6
Ja, dat zou raadzaam zijn bij een nieuwe ruit. Maar ik wil de ruit met de gravure hergebruiken. En zulke wilde feestjes vieren we niet en de kleinkinderen voetballen niet op het terras. Wellicht kan een bestaande ruit van folie worden voorzien. Bij dubbel glas is het voordeel dat de gravure aan de binnenkant zit en er dus geen vuil aan hecht.
Ik heb Pilkington in Enschede gemaild. Kijken waar zij mee komen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Glasinlood kan je ook in dubbel glas laten zetten, dus dit moet ook wel lukken. Gewoon bij een schilderswinkel of glashandel in de buurt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu