Ruisende CV leidingen

Robbert32

  • #1
Heren (en dames).

Ik heb een probleem met mijn Remeha Quinta 35 CV ketel. Bij het actief worden van het de pomp voor de CV maken de leidingen erg veel lawaai. Het lijkt of het water met hoge druk door de leidingen wordt gespoten. Het geluid bouwt op (ongeveer 20 seconden) en daarna neemt het lawaai af. Van de zomer hebben we de radiatorknoppen op de eerste etage vervangen door thermostaatknoppen. (voorheen hadden we géén lawaai, het plafond in de woonkamer is gestuct maar de cv leidingen hebben nog steeds uitzetruimte!)Deze staan altijd een beetje open, het lijkt me niet dat dit het probleem is. Op de begane grond hebben we GEEN thermostaatknoppen maar staan de radiatoren altijd volledig open. Het probleem lijkt me te zitten in de automatische ontluchter op de ketel zelf (deze heeft duidelijke lekkagesporen) of het expansievat. Ik heb tijdelijk de pompsnelheid naar beneden aangepast, dit helpt wel iets voor het geluid maar het duurt dan erg lang voordat de radiatoren op bedrijfstemperatuur komen. Wie heeft een goed advies?????
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
U heeft het probleem en de oplossing al gegeven.
(na het plaatsen van de thermostaat kranen)
De pomp loopt te hard voor deze installatie.
Oplossing.
1- pomp aftoeren
2- meer radiatoren openen.
 

Robbert32

  • #3
Ik heb de pompsnelheid teruggezet. Dit is echter niet de oplossing. Het geluid blijft helaas.
 

Vanemmerik

  • #4
Thermostaat knoppen en ventielen (kraan zelf) vervangen voor normale.. de thermostaatventielen hebben een hogere weerstand en dus geven ze meer ruis geluid. de ruimte tussen het plafond werkt als een versterker.
 

Xr8

  • #5
De automatische ontluchters blijven wel eens hangen, geef er eens een tik tegenaan en kijk of deze dan gaat ontluchten. Als deze blijft hangen dan blijft er nl lucht boven in het boilervat zitten. Bij lekkage de ontluchter vervangen, hiervoor hoeft u de installatie niet af te tappen. Het bovenste deel kunt u er uit draaien. Wel voorzichtig doen, als het automatische afsluitertje niet werkt dan komt er nl wel water.

Als deze niet sluit de boel aftappen en het geheel vervangen.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu