Ruimte vrij houden tussen betonnen vloer en isolatie?

Terri

 • #1
Beste,

Morgen beginnen we met het plaatsten van PIF-isolatie nadat de aannemer vloerverwarming heeft geplaatst.
We trekken de kelder in van een voormalige koeienstal en gaan de isolatie tegen de betonnen vloer boven ons hoofd plaatsen.

De vraag nu is: kan de isolatie direct en overal strak tegen het plafond (zonder tussenruimte) of maakt het niet uit dat
er af en toe wat speling tussen zit? We gebruiken voor de bevestiging aan het plafond van die plastic haken (schroeven).

Bvd voor uw antwoord.

Dubbeltopic verwijderd - mod
 
Laatst bewerkt door een moderator:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Krunnie

  Specialist Elektra
  • #2
  Een kleine ruimte tussen de PIR platen en de er boven zittende vloer is niet erg, zolang die ruimte maar goed afgedicht is en er geen lucht langs kan circuleren want anders dan doen de isolatieplaten veel minder goed hun werk. Dus alle randen van de PIR platen tegen de kelderwand en onderling moeten goed afgedicht zijn. Bij de kelderwand randen afkitten.
   

  Terri

  • #3
  Veel dank. Wat raad je aan wat betreft pvc leidingen? Folie er strak overheen of uitsparingen maken in de folie? Of anderszins?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu